Zelenskiy, ilk kez Ukrayna’nın savaştaki kayıplarını dile getirdi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Fotoğraf: president.gov.ua

Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy bir basın toplantısında Ukrayna’nın Rusya’ya karşı savaşında 31 bin Ukraynalı askerin öldüğünü belirterek ilk kez kayıp rakamını dillendirdi.

Zelenskiy basın toplantısında “Her insan bizim için büyük bir kayıp. Bu savaşta 31 bin Ukraynalı asker öldü. Putin’in söylediği gibi 300 bin ya da 150 bin değil. Ama her kayıp bizim için büyük bir kayıp. Ruslardan 180 bin asker öldü. Rusya Federasyonu’nda yaralılar dahil kayıp 500 bine kadar. Ukraynalıların ise 31 bin. Kaç yaralı olduğunu söylemeyeceğim, çünkü Rusya kaç kişinin savaş alanını terk ettiğini bilecek.” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Cumhurbaşkanı, Ukrayna’da kayıp ölülerin bulunduğunu ancak bu sayının şu anda açıklanmayacağını kaydederek “Geçmişteki görüşmeler, kayıp olan birkaç kişinin canlı olarak döndüğünü gösterdi. İşgal altındaki topraklarda kaç sivili öldürdüklerini ise bilmiyoruz. Rusya ile işimiz bittiğinde öğreneceğiz” dedi.

Fotoğraf: president.gov.ua

Savaşta Rusya’nın kayıpları

Rus liderliği, Ukrayna’ya yönelik savaşında birliklerinin kayıplarını gizliyor. Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı’na göre, geniş çaplı işgalin başlangıcından bu yana 400,000’den fazla işgalci ortadan kaldırıldı.

Aynı zamanda İngiliz istihbaratı 2023’te Rus kayıplarının arttığını vurguluyor. Moskova’nın profesyonel bir orduyu yeniden inşa etmesi muhtemelen 10 yıla kadar sürecek.

Rus muhalif medyası, en az 3,000’i subay olmak üzere savaşta ölen 43,000’den fazla Rus askerinin isimlerinden oluşan bir listeyi doğruladı. Rus ordusunun gerçek kayıplarının çok daha yüksek olduğu vurgulanıyor.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com