Tarnavskiy: Avdiivka’dan çekilme sırasında çok sayıda Ukraynalı asker esir düştü

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Fotoğraf: BBC Ukrayna

Operasyonel ve stratejik birlik grubu “Tavria”nın komutanı Aleksandr Tarnavskiy, Ukrayna’nın Avdiivka’dan çekilmesi sırasında çok sayıda Ukraynalı askerin yakalanarak esir düştüğünü söyledi.

Telegram’da bir mesaj yayınlanan komutana göre Avdiivka’dan çıkış, çeşitli senaryolar ve operasyonel durumdaki olası bir değişiklik dikkate alınarak geliştirilen plan doğrultusunda gerçekleşti.

Tarnavskiy “Ancak operasyonun son aşamasında, ezici düşman kuvvetlerinin baskısı altında çok sayıda Ukraynalı asker yakalandı” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Tarnavskiy “Bütün kardeşlerimizin serbest bırakılması için mücadele edeceğiz” diye belirterek, Rusların savaş esirlerine Uluslararası İnsani Hukuk normlarına uygun olarak insanca muamele etmesinin sağlanması ve Ukraynalı askerlerin ülkelerine geri dönmesi ile ilgili Ukrayna kurumları, aracı ülkelerin uluslararası insani örgütleriyle temasa geçeceğini vurguladı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com