Rus ordusu Ukrayna’dan Melitopol sakinlerine gönderilen 14 ton insani yardım çaldı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

31 Mart’ta Ukrayna, sivillere teslim edilmek üzere insani yardım yüklü otobüsleri Melitopol’a gönderdi. Ancak Ruslar tüm yardımları aldı.

Ukrayna’nın Geçici İşgal Altındaki Topraklarının Yeniden Entegrasyonu Bakanı Irina Vereşçuk tarafından bir brifing sırasında açıklandığına göre 12 otobüs tahliye için şehre gönderildi. Melitopol’a insani yardımları götürmeleri ve geçici olarak işgal edilen şehirden insanları geri getirmeleri gerekiyordu.

20 bin kişi Mariupol’dan Rusya’ya zorla sınır dışı edildi

Vereşçuk, “Maalesef işgalciler insani yardımı aldı. Bu 14 ton gıda ve ilaç. Bu, Uluslararası Kızılhaç Komitesi’nin insani yardım koridorları çalışmasına ilişkin anlaşma ve garantilerin bedeli” dedi.

Geçici İşgal Altındaki Toprakların Yeniden Entegrasyonu Bakanlığı, Melitopol sakinlerini Zaporoje’ye götürebilmeleri için otobüslerin iadesini müzakere ediyor.

Ayrıca işgalciler 45 otobüsün Berdyansk’a girmesine de izin vermedi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com