Ukrayna birlikleri, Avdiivka kentinden çekildi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Ukrayna birlikleri, Avdiivka kentinden çekildi

Ukrayna Genelkurmay Başkanı Oleksandr Sirskiy, Donetsk bölgesindeki Avdiivka kentinden birlikleri çekme kararı aldıklarını duyurdu.

Sirskiy, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Avdiivka çevresindeki operasyonel duruma dayanarak kuşatmadan kaçınmak, askerlerin hayatlarını korumak için birlikleri şehirden çekmeye ve daha elverişli mevzileri savunmak için harekete geçmeye karar verdiğini belirtti.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Ukraynalı askerlerin görevlerini onurlu bir şekilde yerine getirdiğini kaydeden Sirskiy, “Askerlerimiz en iyi Rus birliklerini yok etmek için mümkün olan her şeyi yaptı, düşmana asker ve teçhizat açısından önemli kayıplar verdirdi. Durumu istikrara kavuşturmak ve mevzileri korumak için tedbirler alıyoruz. Askerlerimizin hayatı en yüksek değerdir. Avdiivka‘yı geri alacağız.” ifadelerini kullandı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com