Kiev Büyükelçiliği’nden Ukrayna’daki vatandaşlara ‘koronavirüs’ duyurusu

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kiev Büyükelçiliği sosyal medya hesabından yapılan Ukrayna’daki ‘koronavirüs’ önlemleri ile ilgili paylaşım şöyle:

ÖNEMLİ DUYURU

  1. Koronavirüsle mücadele amacıyla Ukrayna Hükümeti ülke genelinde bazı tedbirleri uygulamaya koymuştur. Bazı illerde yerel yönetimler ilave önlemler de almaktadır.

Önümüzdeki günlerde, yabancıların sınırlardan geçişlerine sınırlama getirilmesi dahil ilave tedbirler de gundemdedir. Bu nedenle Ukrayna makamlarının açıklamalarının dikkatle takibi ve ilan edilen önlemlere riayet edilmesi önem taşımaktadır.

  1. Ukrayna’da eğitimlerine devam eden öğrencilerimizin okul yönetimleriyle temasta kalmaları ve okul yönetimlerince alınan tedbirlere uymaları keza önem arzetmektedir.
  2. Büyükelçiliğimiz Konsolosluk Şubesi, ülkede alınan tedbirlere uygun olarak çalışma düzenini randevu usulüne göre sürdürecektir. Konsolosluk işlemleri için randevu https://www.konsolosluk.gov.tr/Appointment/AppointmentList adresinden alınabilir.

Vatandaşlarımızın acil olmayan ve Büyükelçiliğimize fiilen gelmeleri gerekmeyen durumlarda işlemlerini e-posta ve telefon yoluyla veya e-konsolosluk üzerinden yapmaları tavsiye olunur.

  1. Acil durum telefon uygulamalarımız 24 saat esasına göre herhangi bir değişiklik olmaksızın devam etmektedir. (Büyükelçilik acil konsolosluk hattı: +38 063 211 47 65)
  2. Koronovirüs ile mücadele kapsamında ülkemiz makamlarınca alınmakta olan tedbirler Sağlık Bakanlığımızın https://hsgm.saglik.gov.tr/tr/covid19 adresli sitesinden takip edilebilir.

Saygıyla duyurulur.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com