Rus muhalif Navalniy’nin ölümüne Ukrayna’dan ve dünyadan ilk tepkiler geldi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Bütün politikacılar muhalifin zamansız ölümünden mevcut Putin rejimini sorumlu tutuyor. Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, muhalif siyasetçi Aleksey Navalniy’nin Rus hapishanesinde öldürülmesine tepki gösterdi .

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı ofisinin başkanı Andrey Yermak, “Putin, her türlü rekabetten korkan en büyük şeytandır. Rusların hayatları onun için hiçbir şey ifade etmiyor” yorumunu yaptı.

Yermak, “Müzakere çağrısı yapan herkesin ona güvenilemeyeceğini anlaması gerekiyor. Onun anladığı tek dil güçtür.” diye ekledi.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Ayrıca dünya liderleri bir Rus muhalifin ölümüne tepki gösterdi. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Navalniy’nin ölümüyle ilgili tüm gerçeklerin ortaya konması gerektiğini ve “Rusya’nın ciddi sorulara yanıt vermesi gerektiğini” söyledi.

Letonya Devlet Başkanı Edgar Rynkevich : “Bir politikacı olarak Aleksey Navalniy hakkında ne düşünürseniz düşünün, o Kremlin tarafından vahşice öldürüldü. Bu bir gerçek ve mevcut Rus rejiminin gerçek doğası hakkında bilmeniz gereken şey de bu. Ailesi ve arkadaşlarına başsağlığı diliyorum.” dedi.

Navalniy’nin ölümü

Muhalefet politikacısı Aleksey Navalniy bugün bir Rus hapishanesinde hayatını kaybetti. Federal Cezaevi Servisi’nin bildirdiğine göre Navalniy, yürüyüşten sonra aniden kendini kötü hissetti. Doktorlar tüm çabalara rağmen onu kurtaramadı.

Kremlin’in “aşırılıkçılıkla” suçladığı Rus muhalefet lideri Aleksey Navalniy, 30 yıl hapse mahkum edilmişti. Kuzey kutup dairesinde bulunan özel bir rejim kolonisinde bunun 19 yılını geçirecekti.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com