Kiev, turba bataklığı yangınları nedeniyle küresel hava kirliliği sıralamasında üst sıralarda

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

IQAir portalının 5 Eylül’deki derecelendirmesine göre Kiev, hava kirliliği açısından ilk sıraya yükseldi.

Portala göre, havadaki mikropartikül seviyesi normu 25 kat aşıyor ve hava kalitesi “sağlığa zararlı” olarak işaretleniyor. En yüksek kirlilik seviyesi başkent yakınlarındaki Proliski köyündedir. Burada mikropartikül seviyesi normal seviyeleri 31 kat aşmaktadır.

Avrupa Birliği, önümüzdeki hafta Ukrayna’ya 5 milyar avroluk bir yardım paketi tahsis etmeyi planlıyor

Kiev Şehir Devlet İdaresi (KCSA) basın servisi, dumanın Vışgorod ve Brovari bölgelerindeki turba bataklıklarında çıkan yangınlar nedeniyle mevcut olduğunu açıkladı. İdare ayrıca dumanın 6 Eylül’de de devam edeceğini belirtti.

KMDA, duman çıkması durumunda uzmanların tavsiyelerine uyulması gerektiğini de ekliyor: özellikle geceleri ve sabahları pencereleri kapalı tutun ve ayrıca gerekmedikçe dışarıya çıkmayın uyarısı yapıldı. Varsa, klima ve hava temizleme sistemleri açılmalıdır. Ayrıca bol su içilmesi ve ıslak temizlik yapılması tavsiye edilmektedir.

Nefes darlığı ve öksürük ortaya çıkarsa, bir doktora danışma tavsiyesi verildi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

Devlet Acil Durumlar Servisi, vatandaşları yeni turbalık yangınları gördüklerinde 101’i arayarak kurtarma ekiplerini bilgilendirmeye çağırdı.

Kiev’de 1 ve 2 Eylül tarihlerinde yüksek düzeyde hava kirliliği yaşandı. O zamanlarda da turba bataklıklar yanıyordu.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com