Avrupa Birliği, önümüzdeki hafta Ukrayna’ya 5 milyar avroluk bir yardım paketi tahsis etmeyi planlıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Bloomberg: Danimarka ve Hollanda, Ukrayna'nın AB üyeliği adaylığına karşı

5 milyar dolarlık yardım paketi, AB ülkelerinin Haziran başında Ukrayna’ya tahsis etmeyi planladığı 9 milyar avroluk daha büyük bir paketin parçası olarak tahsis edilecek.

Avrupa Birliği, Ukrayna için 5 milyar avroluk yeni bir finansman paketi ayırmaya hazırlanıyor. Bloomberg’e göre nihai karar önümüzdeki hafta verilecek.

Finansman, Kiev’in maaşlar ve sosyal haklar da dahil olmak üzere acil ödemelerini karşılamasına yardımcı olacak.

Ukrayna’da uluslararası otobüs taşımacılığı hacmi 24 Şubat’tan bu yana üç katına çıktı

AB maliye bakanlarının önümüzdeki hafta Prag’da nihai bir karar vermeleri bekleniyor. Paketin üye ülkeler ve Avrupa Parlamentosu tarafından onaylanması gerekiyor.

Para, ülkelerin Haziran sonunda Ukrayna’ya tahsis etmeyi planladığı 9 milyar avroluk daha büyük bir paketin parçası. Komisyon ve AB üye ülkeleri arasında yardım programının ayrıntıları konusunda hâlâ anlaşmazlıklar var.

AB ülkeleri, daha yüksek borcun ekonomiye daha fazla zarar vereceğini savunarak Ukrayna’ya geri ödenmeyen hibeler vermekte ısrar ederken, Almanya komisyonla anlaşmazlığa düşüyor.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com