Şmigal: Ukrayna artık AB ve Rusya arasında ortada değil

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Başbakanı, Ukrayna’nın artık Avrupa ve Avrupa kurumlarının ayrılmaz bir parçası olduğunu vurgulayarak Almanya Federal Şansölyesi Olaf Scholz’un Ukrayna’nın AB’ye üye olması gerektiğine ilişkin açıklamasını bir “dönüm noktası” veya “çağ değişimi” politikası çerçevesinde önemli bir siyasi manifesto olarak değerlendirdi.

Başbakan Denis Şmigal Telegram kanalında (link:цайтенвенде) “Ukrayna artık AB ve Rusya arasında ortada değil, Avrupa ve Avrupa kurumlarının ayrılmaz bir parçası. Birlikte, yeni ve güçlü bir Avrupa’nın parçası olarak yeni ve gelişmiş bir Avrupa Ukraynasını inşa edeceğiz.” dedi.

Avrupa Birliği, önümüzdeki hafta Ukrayna’ya 5 milyar avroluk bir yardım paketi tahsis etmeyi planlıyor

Ukrayna’da savaş ve AB üyeliği:

23 Haziran 2022’de Avrupa Konseyi, Ukrayna’ya AB üyeliği için aday statüsü verdi.

Aynı zamanda, Ukrayna bir dizi önemli reform uygulamalıdır. Avrupa Komisyonu, gerekli reformların uygulanması için yedi tavsiye sundu. Özellikle bu öneriler arasında Anayasa Mahkemesi yargıçlarının seçiminin hızlandırılması, adalet sistemi reformunun sürdürülmesi, yolsuzluk ve kara para aklama ile mücadele, deoligarşizasyon yasasının uygulanmasının somut sonuçlarının ortaya konması, görsel-işitsel mevzuatın Avrupa mevzuatıyla uyumlu hale getirilmesi, ulusal azınlıklar yasasının kabulü ve uygulanması ve diğerleri yer almaktadır.

21 Ağustos’ta AB’nin Ukrayna Delegasyonu başkanı Matti Maasikas, Avrupa Birliği’nin önümüzdeki yıl, Avrupa Topluluğu’na katılmaya aday ülke statüsünü korumak için Ukrayna’nın yedi tavsiyesinin uygulanmasının sonuçlarının değerlendirileceğini söyledi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

29 Ağustos’ta Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Batı Balkanlar, Ukrayna, Moldova ve gelecekte Gürcistan’ın AB’ye katılması gerektiğini söyledi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com