Ukrayna’da uluslararası otobüs taşımacılığı hacmi 24 Şubat’tan bu yana üç katına çıktı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Rusya’nın Ukrayna’yı tam ölçekli işgalinin başlangıcından bu yana, Ukrayna’daki uluslararası otobüs taşımacılığı hacmi neredeyse üç katına çıktı. Parasal olarak, bu dönemde yolcu taşımacılığı pazarı 2021’in aynı dönemine göre 1.3 milyar UAH artarak 2.2 milyar UAH’a ulaştı.

31 Ağustos’ta Ukrayna Altyapı Bakanlığı basın servisi tarafından bildirildiğine göre, 24 Şubat’tan Temmuz ayının sonuna kadar, Ukrayna Devlet Taşımacılık Güvenliği Servisi, 2021’in aynı dönemine göre üç kat daha fazla şekilde 178 lisans verdi.

UNESCO, Odessa’nın dünya mirası alanları listesine dahil edilmesini destekliyor

Bu yılın sadece mayıs – temmuz ayları arasında satılan online otobüs bileti sayısı geçen yıla göre ikiye katlanarak 844 bin 100’e ulaştı.

Bakanlık “Aynı zamanda, bu yıl Mayıs – Temmuz ayları arasında satın alınan otobüs ulaşımı için tüm elektronik biletlerin %85’i dış hat seferleri için olurken, sadece %15’i iç hat seferlerine satıldı.” dedi.

Biletler çoğunlukla Polonya, Almanya ve Çek Cumhuriyeti yönüne satıldı.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com