Ukrayna, Rusya Federasyonu ve Beyaz Rusya’ya karşı yeni yaptırımları onayladı: listenin başında Putin’in kızları var

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Geçici İşgal Altındaki Toprakların Yeniden Entegrasyonu Bakanlığı basın servisinin bildirdiğine göre, Bakanlar Kurulu 2 Eylül’de 99 kişiyi ve 178 tüzel kişiyi etkileyen yeni bir kısıtlayıcı önlem paketini onayladı. Hükümet, tüzel kişilere ve bireylere yönelik benzer yaptırımların ABD tarafından da getirildiğini kaydetti.

Listede Rusya’nın askeri-sanayi kompleksinin işletmeleri, Rusya ve Belarus merkez bankalarının yetkilileri yer alıyor. Kısıtlamalar, Rusya’nın Ukrayna’ya karşı saldırganlığına katkıda bulunan bu ülkelerin vatandaşları olan diğer Rus ve Belarus şirketleri için de geçerlidir. Kişilerin listesin başında ise Vladimir Putin’in kızları var.

BM Güvenlik Konseyi, 22 Eylül’de Ukrayna konulu bakanlar toplantısı düzenleyecek

Örneğin, yaptırımları aşmak ve Rusya Federasyonu’nun askeri-sanayi kompleksinin ihtiyaçları için mikro elektronik tedarik etmek için kullanılan Sernia şirketler grubu ve ilgili kişilere de yaptırımlar uygulandı.

Rusya yanlısı propaganda yapan “Çargrad” şirketler grubuna da kısıtlayıcı tedbirler uygulanıyor.

Hükümet, ABD’nin de belirtilen tüzel kişilere ve bireylere yönelik yaptırımlar getirdiğini vurguladı.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com