Ukrayna’dan 13 kilogram kehribar çıkarmaya çalışan bir Türk vatandaşı yakalandı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Sınır muhafızlarını yanıltmak için boya ile kapladığı yaklaşık 13 kg kehribarı Ukrayna’dan çıkarmaya çalışan bir Türk vatandaşı sınır muhafızları tarafından yakalandı.

Devlet Güvenlik Servisi raporlarına göre Ukrayna mevzuatını atlatarak kehribar çıkarma girişimi, gümrük memurlarıyla birlikte Çernovtsi sınır muhafızları tarafından tespit edildi.

Romanya sınırındaki Porubne kontrol noktasında düzensiz taşımacılık yapan Mercedes otobüsünün incelemesi sırasında, inceleme ekibi bagajda kehribar buldu.

Erkeklerin kefaletle yurtdışına çıkışları ertelendi. 1 Eylül’de başlaması gerekiyordu.

Kolayca yıkanabilen boya ile boyanmış olan kehribar taşları, beş ahşap kutuya yerleştirilmiş ve dışları polietilen filmle sarılmıştı. Yapılan sorgulama sırasında 45 yaşındaki bir Türk vatandaşı olan otobüsün şoförü, taşıyanın kendisi olduğunu belirtti.

Geçtiğimiz ay ise Odessa oblastına bağlı Orlivka feribot kontrol noktasında Türkiye’ye yolcu taşıyan bir otobüste gizlenmiş 3000 dan fazla sigara kaçırmaya çalışan Türk şöför yakalanmıştı.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com