BM Güvenlik Konseyi, 22 Eylül’de Ukrayna konulu bakanlar toplantısı düzenleyecek

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
BM Güvenlik Konseyi 22 Eylül'de Ukrayna konulu bakanlar toplantısı düzenleyecek

BM basın servisi, 22 Eylül’de BM Güvenlik Konseyi’nin Ukrayna’da cezasızlık ve adalet konulu bir bakanlar toplantısı düzenleyeceğini açıkladı.

Fransa’nın BM Daimi Temsilcisi ve Eylül ayı Güvenlik Konseyi Başkanı Nicolas de Rivière, düzenlediği basın toplantısında Konsey’in 22 Eylül’de “Ukrayna’daki krizle ilgili olarak Fransa Dışişleri Bakanı başkanlığında cezasızlık ve adalet konulu bir bakanlar toplantısı” düzenleyeceğini söyledi.

Konsey ayrıca 7 Eylül’de Ukrayna’da zorla yerinden edilme konusunda bir toplantı düzenleyecek.

Kiev bölgesinde Mahkeme 12,5 milyon değerinde kaçak kehribara el koydu

Basın mensuplarının, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı’nın (UAEA) Zaporizhzhya nükleer santralindeki son misyonunun ardından Konsey’in ajansın rapor hazırlamasını isteyip istemeyeceği sorusu üzerine, UAEA’nın Ukrayna’daki görevini tam olarak yerine getirebilmesi gerektiğini vurguladı.

Ayrıca Rusya Federasyonu’nun bu konuda bir toplantı talep ettiğini ve Konsey’in önümüzdeki günlerde bunu görüşeceğini kaydetti. Bu nedenle, eğer toplantı gerçekleşirse, UAEA Genel Müdüründen raporu sunmasını ve Ajansın santralin gelecekteki nükleer güvenliğine nasıl katkıda bulunabileceğini tartışmasını isteyecektir.

Rusya ve Ukrayna dışişleri bakanlarının 22 Eylül’deki bakanlar toplantısına katılıp katılmayacakları ve bu toplantının iki ülke arasında bir görüşmeye yol açıp açmayacağı konusunda BM, Konsey üyesi ülkelerden tüm bakanların davet edileceğini ve Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitri Kuleba‘nın da davet edileceğini söyledi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

Ayrıca bir gazetecinin Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy‘nin konseyde konuşma yapıp yapmayacağını sorması üzerine de Rivière, bunun Zelenskiy’ye bağlı olduğunu söyledi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com