Kiev bölgesinde Mahkeme 12,5 milyon değerinde kaçak kehribara el koydu

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kiev bölgesinde savcılığın talebi üzerine 12.5 milyon UAH değerindeki kaçak kehribar taşlarına devlet lehine el konuldu.

Bölge savcılığı tarafından Telegram’da yapılan açıklamada, Böylece vergi kaçakçılığı, yasadışı madencilik ve belgelerde sahtecilikle ilgili mahkeme öncesi soruşturma sırasında 12,5 milyon UAH değerinde 5 tondan fazla kehribar taşı ortaya çıkarıldı. Ukrayna’da yasadışı olarak çıkarılan ve yurtdışına kaçırılmaya çalışılan söz konusu mülke el konulmuş ve tutuklanmıştır denildi.

Ukrayna artık NATO’da yol haritası istemiyor, sadece üyelik gerekli

Devlet bütçesini doldurmak ve Rusya Federasyonu’nun silahlı saldırısını püskürtmek için Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’ni daha fazla desteklemek amacıyla savcılar, mahkemeye el konulması için bir dilekçe sundu.

Rapora göre mahkeme, savcının mülke özel olarak el konulması talebini haklı buldu ve mülkün devlet yararına geri alınmasına karar verdi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com