UNESCO, Odessa’nın dünya mirası alanları listesine dahil edilmesini destekliyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
UNESCO, Odessa'nın dünya mirası alanları listesine dahil edilmesini destekliyor

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO), Ukrayna’nın Odessa şehrinin korunan dünya mirası alanları listesine dahil etme önerisini destekledi.

UNESCO basın servisi tarafından bildirildiğine göre Bakanlık, Odessa’nın Dünya Mirası Listesi’ne dahil edilmesinin Dünya Mirası Komitesi üye ülkeleri tarafından acilen değerlendirilebilmesi için uzmanların zaten taraftar olduğunu belirtmektedir.

Savunma Bakanlığı’ndan 580 bin dolar çalan suç örgütü üyeleri ifşa edildi.

Komite ayrıca Kiev ve Lviv’deki UNESCO Dünya Mirası Alanlarını, Tehlike Altındaki Dünya Mirası olarak listelemeye teşvik edecek.

Aynı zamanda örgüt, Ukrayna’ya Rus işgalcilerin zarar verdiği Odessa’daki müzelerin restorasyonu için yardım sağlayacak.

24 Temmuz’da füze saldırısı sebebiyle Odessa Sanat Müzesi’nin kısmen hasar gördüğü bilinmekedir. Müze, UNESCO Geçici Listesinde yer almaktadır.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com