Sınır muhafızları, Türkiye’den gelen lastik yüklü Tır’da 7 gündür saklanan Suriyeliyi buldu (video)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Çernovtsi bölgesinde sınır muhafızları, bir tırın kasasında yasadışı yollardan Ukrayna’ya girmeye çalışan bir Suriye vatandaşını buldu. Bitkin halde bulunan kişiye su ve yiyecek verildi.

Dün Türkiye’den Ukrayna’ya lastik taşıyan bir tır Porubne kontrol noktasına geldi. Aracın muayenesi sırasında sınır muhafızları, treyler üzerindeki tentenin üst kısmında mekanik hasar tespit etti. Bunun üzerine Rapiscan sistemini kullanarak yapılan taramada araç lastikleri arasında gizlenmiş bir kişi bulundu..

Slavyansk’ta işgalciler Kızıl Haç üssünü bombaladı

Kaçak göçmenin yanında hiçbir belge olmadığı, Almanya’ya yasadışı yollardan girmeyi planlayan 27 yaşında bir Suriye vatandaşı olduğu anlaşıldı. Türkiye’den Ukrayna’ya yolculuğu 7 gün süren ve kendi malzemeleri tükendiği için bitkin halde bulunan Naina isimli Suriyeliye sınır muhafızları tarafından su ve yiyecek verildi.

Ukrayna devlet sınırını yasadışı olarak geçtiği için hakkında idari işlem belgesi düzenlendi, ardından geri kabul anlaşmasına göre Romanya sınır polisine teslim edildi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com