Slavyansk’ta işgalciler Kızıl Haç üssünü bombaladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Donetsk bölgesindeki Slovyansk’ta bulunan Ukrayna Kızıl Haç tahliye üssü Rus ordusu tarafından 152 mm’lik toplarla bombalandı.

Ukrayna Kızılhaç Derneği’nin hızlı müdahale birimi komutanı Taras Logginov Facebook hesabından yapılan açıklamaya göre merkeze toplam dört mermi atılmıştır.

Bombardıman sonucunda bir bina yıkıldı ve üç araç hasar gördü. Neyse ki gönüllülerden hiçbiri yaralanmadı. Yıkılan bina, 18 Nisan’dan bu yana yaralı, hasta ve hareket kabiliyeti düşük sivil bölge sakinlerini tahliye eden Tahliye Ekibine ev sahipliği yapıyordu.

CNN: Ukrayna, Rusya’ya karşı kendisini savunmak için ABD’den ilham aldığı direniş yöntemini kullanıyor

Ukrayna Kızılhaç Derneği temsilcileri de yerel halka gıda ve hijyen kitleri, ev onarımları için branda ve polietilen, battaniye, ilaç ve içme suyu ulaştırdı.

Buranın tüm haritalarda Kızıl Haç’ın ikametgahı olarak işaretlendiği ve Rus komutanlığının da bundan haberdar olduğu bildiriliyor. Üssün kendisinde ya da çevresinde herhangi bir askeri tesis bulunmamaktaydı. Yarın tüm gönüllüler kalan ekipmanları kullanarak sivil halkın tahliyesine devam edecek.

Rus işgalcilerin 29 Ağustos günü öğleden sonra Sloviansk’ın merkezine bir saldırı düzenlediklerini hatırlıyoruz. Bombardıman sonucunda çok sayıda yangın çıkmıştır.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

Rus birliklerinin 29 Ağustos gecesi Slovyansk’ın bir bölgesini vurduğu da bildirildi. Bombardımanın bir sonucu olarak bazı mahallelerde elektrik arzında sorun yaşanmaktadır.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com