Savunma Bakanlığı’ndan 580 bin dolar çalan suç örgütü üyeleri ifşa edildi.

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Başsavcılık, kolluk kuvvetlerinin Ukrayna Savunma Bakanlığı’ndan zimmetlerine 580.000 dolar geçiren bir suç örgütünün üç üyesini ifşa ettiğini bildirdi.

Delo.ua’nın haberinde, Başsavcılık ofisi “Soruşturmaya göre, Ukrayna Savunma Bakanlığı adına hareket eden ve aralarında bir avukatın da bulunduğu suç örgütünün üç üyesi, Bakanlık ile Türkiye Cumhuriyeti’nden askeri teçhizat tedarikçisi arasında 16 milyon Avro’yu aşan bir sözleşme düzenledi” denildi.

CNN: Ukrayna, Rusya’ya karşı kendisini savunmak için ABD’den ilham aldığı direniş yöntemini kullanıyor

Türk şirketine fon aktarıldığına dair teyit aldıktan sonra, şirket yöneticilerini kandırarak Bahreynli şirketin elinde 1.000 adet IV. seviye korumalı askeri balistik yelek olduğunu ve bunları acilen Savunma Bakanlığı’na tedarik edebileceğini bildirmişlerdir.

“Şüpheliler, Türk şirketinin yönetimini, Ukrayna Savunma Bakanlığı’ndan alınan fonların bir kısmını Bahreynli şirketin hesaplarına aktarmaya ikna ettiler. Her üç şüpheli de Bahreynli şirketin kurucu ortaklarıdır ve içlerinden biri aynı zamanda direktördür” denildi.

Suç örgütünün üyeleri, Savunma Bakanlığı’na askeri balistik yelek tedarik etme niyetinde değildi. Bunun yerine, Türk şirketi tarafından aktarılan 580.000 dolar tutarındaki kamu fonlarına el koydular.

Kolluk kuvvetleri 20’den fazla arama yaptı, belgelere, 17 milyon Grivna, 400.000 $ ve 100.000 €’dan fazla paraya ve diğer eşyalara el koydu.

Şu anda, suç grubunun üç üyesi Başsavcılık Ofisi’nin usul başkanı altında dolandırıcılık şüphesiyle bilgilendirilmiştir. Şemaya dahil olabilecek diğer kişiler tespit edilmeye çalışılmaktadır.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

Hatırlatmak gerekirse, Ekonomik Soruşturma Bürosu dedektifleri kısa bir süre önce devlet bütçesinden KDV iadesi adı altında 837 milyon Grivna’yı haksız yere almak isteyen 30 şirket tespit etti.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com