Ukrayna Polonya sınırı yakınlarında üç yasadışı göçmen daha gözaltına alındı (video)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Devlet Sınır Muhafız Teşkilatı askerleri, Ukrayna-Polonya sınırına yakın bir noktada Lviv bölgesi sakinleriyle işbirliği içinde Türk vatandaşı üç yasadışı göçmeni daha gözaltına aldı.

Lviv müfrezesinin Krakivets bölümünün sınır muhafızları, otogar yakınlarında devlet sınırına giden yolu soran kimliği belirsiz üç kişinin ihbarı üzerine bilgileri doğrulamak için harekete geçti. Polonya sınırına birkaç yüz metre uzaklıktaki Yavoriv ilçesine bağlı yerleşim yerlerinden birinin yakınlarında sınır muhafızları yaşları 46, 37 ve 19 olan üç Türk vatandaşını gözaltına aldı. Sınır muhafızlarının öğrendiğine göre bir baba, oğlu ve arkadaşları da dahil olmak üzere yabancılar, Ukrayna’ya yasal olarak gemiyle geldiler ve yanlarında kimlik belgeleri bulunuyordu. Yasadışı göçmenlerin Almanya’ya geçmek istedikleri anlaşıldı.

Beta Mühendislik Lviv bölgesinde bir bitüm üretim tesisi kuracak

Denetim ve kovuşturma için sınır birimine götürülen yabancılar “Ukrayna devlet sınırını yasadışı geçiş veya yasadışı geçiş girişimi” maddesi gereğince haklarında açılan dava için mahkemeye çıkartılacaklar.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com