Ukrayna, koronavirüsle mücadeleye bir yılda 46.4 milyar UAH harcadı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

2021’de COVID-19 ile mücadele için Ukrayna devlet bütçesinden 46.4 milyar UAH harcandı.

Maliye Bakanlığı basın servisi tarafından bildirildiğine göre 2021 yılında, COVID-19 pandemisine karşı koymak için devlet bütçesinden toplam harcamalar 46.4 milyar UAH (yaklaşık 1.67 milyar dolar) olarak gerçekleşti.

Ukrayna’dan Türkiye’ye elektronik sigara ve saat kaçıran şoför yakalandı

Bu fonlar COVID-19 hastalarına sağlanan acil ve yatan hasta tıbbi bakım hizmetlerinin yanı sıra, COVID-19’a karşı aşı satın almak (11.4 milyar UAH ya da 410 milyon dolar) ve halkı COVID-19’a karşı aşılamak yapılan hizmetler (22.4 milyar UAH ya da 804 milyon dolar) için ödemede kullanıldı. Hastanelere oksijen, teşhis ekipmanı, hızlı testler ve test için sarf malzemeleri sağlamak için 2.5 milyar UAH harcanırken, sağlık personeline ek ödemeler için de 0.5 milyar UAH harcandı. Ayrıca 7.7 milyar UAH da sosyal destekler için kullanıldı.

Maliye Bakanı Roman Ermoliçev Geçen yıl Maliye Bakanlığı, COVID-19 salgınına karşı tüm önlemleri finanse etme fırsatı buldu. Bugün, “güçlendirici” dozlar da dahil olmak üzere, mevcut aşılama ihtiyaçlarını karşılamak için yeterli farklı türde aşılarımız var. Ne de olsa aşı, bu hastalığın ağır seyrini önlemekte, aynı zamanda bir bütün olarak sağlık sistemi üzerindeki yükü azaltmakta ve vatandaşların çeşitli tıbbi ihtiyaçlarını daha iyi karşılamasını sağlamaktadır.” dedi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com