Büyük çaplı savaş sırasında Rusya, Ukrayna’ya 7.500’den fazla füze ateşledi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Hava Kuvvetleri sözcüsü Yuriy Ignat, geniş çaplı işgalin başlangıcından bu yana Rus kuvvetlerinin Ukrayna’ya 7,500’den fazla füze fırlattığını söyledi. Ayrıca Ukrayna genelinde yaklaşık 3,800 kamikaze drone kullandı.

Ignat “Ukrayna’da tam ölçekli bir işgal için her türde (fırlatılmış) 7,500’den fazla füzemiz var. Bunlar her türden: hava füzeleri, S-300 uçaksavar füzeleri, seyir füzeleri, balistik füzeler” diyerek tüm düşman füzelerini düşürmenin imkansız olduğunu kaydetti.

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Hava Kuvvetleri sözcüsü, “Patriot’u ancak Mayıs ayında edindik ve daha sonra füzeleri bulunduğu bölgede vurmaya başladık. Bununla seyir füzelerini veya Kh-59’ları vurduğumuzu düşünmelisiniz” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Ignat, Rus işgalcilerin geçen yılın Eylül ayından bu yana Ukrayna topraklarına yaklaşık 3,800 kamikaze saldırı uçağı fırlattığını ve bunlardan 3,000’den fazlasının düşürüldüğünü de söyledi.

Ignat “Ülkemiz topraklarındaki Kamikaze İHA’lara dair bilgileri güncellersek: Saldırı İHA’larını kullanmaya başladıkları geçen yılın Eylül ayından bu yana halihazırda yaklaşık 3,800 adet fırlatıldı” dedi.

Ignat, hava savunma güçlerinin yaklaşık 3 bin düşman İHA’sını düşürdüğünü vurguladı. Bazen hava kuvvetleri, Rusya Federasyonu’nun saldırısı sırasında tüm insansız hava araçlarını düşürmeyi başarıyor, ancak Ukrayna’nın özellikle “şahedlere” karşı çalışabilecek daha modern sistemlere ihtiyacı var.

Bu insansız hava araçlarından yaklaşık 3 bin bini tarafımızdan imha edildi. Üzerinde düşünülmesi gereken bir şey var. Hala saldırı amaçlı İHA’lara karşı çalışacak daha fazla sisteme ihtiyacımız var” diye konuştu.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com