ISW: Rusya, Ukrayna’yı halkını koruma ve sadık bir hükümet kurma fırsatından mahrum etmek istiyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Rusya, savaşın “belirlenmiş hedeflerine” ulaşmaktan başka seçeneği olmadığını iddia ediyor. Maksimalist hedeflerinden vazgeçmedi ve Ukrayna ile adil müzakerelerle ilgilenmiyor.

ISW analistleri raporlarında Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mikhail Galuzin‘in bir açıklamasına atıfta bulunarak bildirdiler.

Raporda şöyle denildi:

Rus yetkililer, Rusya’nın ne Ukrayna’yla ne de Batı’yla iyi niyetle müzakere etmek istemediğini, Ukrayna’da maksimalist hedeflerine ulaşma niyetinde olduğunu açıkça belirtmeye devam etti. Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mikhail Galuzin, 30 Aralık’ta Rus devlet kuruluşu RIA Novosti’ye verdiği röportajda, “tarafsız, bağlantısız ve nükleerden arınmış”, “silahtan arınmış”, ve “nazilerden arındırılmış” NATO ve AB üyeliğinden vazgeçmiş, topraklarını ve halkını savunma yeteneğini kaybetmiş, mevcut seçilmiş Ukrayna hükümetinin Kremlin tarafından kabul edilen bir hükümetle değiştirilmesi yönünde Rusya’nın uzun süredir devam eden taleplerini sıraladı.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Galuzin ayrıca Kremlin’in müzakerelerin olmamasından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in değil, Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy‘nin sorumlu olduğu yönündeki anlatımını yineledi ve Zelenskiy’nin önerdiği barış planının “barışla hiçbir ilgisi olmadığını” ancak “çatışmaların devamını haklı çıkardığını” iddia etti.

Galuzin, Rusya’nın Ukrayna ile diyaloğa girmeyi hiçbir zaman reddetmediğini, ancak Rusya’nın Ukrayna’da kendisine verilen tüm “görevleri” (Rusya’nın maksimalist hedeflerini) tamamlamaktan “başka seçeneği olmadığını” iddia etti.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com