Kiev’e saldırı: hava savunma kuvvetleri 60’tan fazla seyir füzesi ve bir düzine “Kincal” düşürdü

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Kiev'e saldırı: hava savunma kuvvetleri 60'tan fazla seyir füzesi ve bir düzine "Kincal" düşürdü

Rusya’nın Kiev’e sabah saldırısı sırasında hava savunma kuvvetleri 60’tan fazla X-101/X555X-55 füzesi ve bir düzine “Kincal”i düşürdü.

Kiev Şehri Askeri İdaresi Başkanı Sergey Popka‘ya göre hava alarmı toplamda 6 saate yakın sürdü. Düşman ilk başta Şahed kamikaze dronları gönderdi, ardından roket saldırısına başvurdu.

Şahed İHA’larının tamamı ve 60’tan fazla X-101/X555X-55 füzesi ve bir düzine X-47M2 “Kincal” hava savunma kuvvetleri ve araçlarıyla vuruldu.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Ancak başkentte böylesine büyük bir füze saldırısı sonucunda ne yazık ki konutlarda yıkım, altyapıda hasar meydana geldi. Kurbanlar var.

Popko, “Sonuçlar özellikle Solomyansk bölgesinde çok vahim. Orada çok katlı konut binaları alev aldı. Yangın insanları katlarda mahsur bıraktı. Acil servis askerleri engelleri kaldırıyor ve insanları tahliye ediyor.” diye ekledi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com