Ukrayna’nın hava savunması Rusya’nın kış füze saldırılarıyla baş edemeyebilir

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
fotoğraf: ABD Savunma Bakanlığı

Uzmanlar, Ukrayna’nın silah eksikliği sebebiyle belirli hedefleri vurmaktan kaçınmak zorunda kalacağını varsayıyor.

The Telegraph’daki makaleye göre ABD’den gelen füze stokları tükendikçe Ukrayna, hava saldırılarına karşı hangi şehirleri savunacağını seçmek zorunda kalabilir.

ABD Başkanı Joe Biden yönetimi, ülkenin Ukrayna’ya kendi askeri malzemelerini sağlamasına olanak tanıyan yetki kapsamında, mevcut en son askeri yardım paketini Beyaz Saray’a gönderdi. Özellikle 27 Aralık’ta ABD, şehirleri ve kritik altyapıyı Rusya Federasyonu’nun hava bombardımanlarından korumak için uçaksavar füzeleri de dahil olmak üzere 250 milyon dolar değerindeki son askeri kargo partisini gönderdi.

Pentagon, Kongre’deki Noel tatilinden önce bir anlaşmaya varılamaması sebebiyle Ukrayna’ya yardım etmeye devam edebilmek için 61 milyar dolarlık ek fon talebini onaylamanın “Kongre’nin yeni yılda mümkün olan en kısa sürede harekete geçmesinin zorunlu olmaya devam ettiğini” söyledi.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Analistler, Avrupa’nın desteğinin Ukrayna’nın bu kış tüm topraklarını Rusya’ya karşı savunmasına izin vermeye yetmeyeceği konusunda uyarıyor. Sonuç olarak Ukrayna hangi sivil ve askeri tesislerin bombardımandan kurtarılacağını seçmek zorunda kalabilir. Ukrayna’nın ilk kez Nisan ayında teslim aldığı Patriot komplekslerine füze teslimatı ise özellikle endişe verici durumda.

Askeri analist Jimmy Rushton, “Mühimmatlarını şimdi olduğundan daha fazla paylaştırmak zorunda kalacakları bazı sistemler olacak” diye düşünüyor. Yeterli önleme aracı olmayacağı için Ukrayna’nın belirli hedefleri kaçırmak zorunda kalabileceğini de sözlerine ekledi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com