The Times: Avrupa, ABD’nin yardımı olmadan Ukrayna’nın Putin’i yenmesine yardım etmeyi hedefliyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
The Times: Avrupa, ABD'nin yardımı olmadan Ukrayna'nın Putin'i yenmesine yardım etmeyi hedefliyor

Bir İngiliz hükümet yetkilisi, İngiltere ve diğer Avrupa ülkelerinin, Donald Trump’ın gelecek yıl iktidara gelmesi durumunda Ukrayna’nın ABD olmadan Rusya’ya karşı savaşını kazanmasına yardımcı olmak için beyinlerini zorladığını söylüyor.

The Times‘a göre bakanlar, silah ve mühimmat gönderebilmek için kıtadaki üretim kapasitesini umutsuzca artırmaya çalışıyor.

Birleşik Krallık askeri istihbarat şefleri Ukrayna’nın 2024’te kazanamayacağına inanıyor çünkü savaş alanında büyük bir fark yaratacak adamlara veya silahlara sahip değil. Rus ordusu da Ukrayna hatlarını aşabilecek büyük bir karşı saldırı başlatacak güce sahip değil.

Ancak Birleşik Krallık hükümetinin bazı üyeleri Putin’i yenmenin yalnızca “zaman” gerektirdiğine ve Avrupa’nın, Ukrayna’nın ABD desteği olmadan ilerlemesine yardım etmeye hazır olması gerektiğine inanıyor. Kaynak, zafere giden yollardan birinin Putin’i ve ordusunu teslim olmaya zorlayacak kadar zayıflatmak olduğunu söyledi. Putin’in acı eşiği ne olursa olsun sonsuza kadar mücadele edemez.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Bazı Batılı yetkililer, Ukrayna’nın Amerika’nın desteği olmadan toprakları elinde tutmaya devam edebileceğine inanıyor. Bir batılı yetkili “Ukrayna’yı savunmada tutmak, elde edilen başarıları savunmak, saldırıya geçmekten çok daha kolaydır. Tabii ki, en azından bu açıdan, uzun vadede kendimize güvendiğimizi düşünüyorum” dedi.

En son savunma istihbarat verilerine göre, 2023 yılında yaralanan ve öldürülen askeri personelin günlük ortalama sayısı geçen yıla göre yaklaşık 300 arttı.

Ukraynalı bir askeri kaynak, Ukraynalıların “AB ve ABD’deki siyasi anlaşmazlıklar nedeniyle kendilerini terk edilmiş hissettiklerini” söyledi. Kaynak, “Neyse ki İngiltere bizimle sıkı sıkıya bağlı kalan tek ülke” dedi.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com