Rusya Federasyonu, Ukrayna ve Beyaz Rusya sınırında geniş çaplı bir provokasyon hazırlıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Fotoğraf: REUTERS

Rus işgalciler, Ukrayna-Belarus sınırında geniş çaplı bir provokasyon planlıyor. Bu işin organizasyonu ise propagandist Vladimir Solovyov’a emanet edildi. Muhtemelen işgalciler, halk arasında kurbanların da olacağı altyapı nesnelerini yok etmek istiyor.

Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Ana Müdürlüğü’ne (GUR) göre, ana Rus propagandacısı Solovyov, provokasyonu ayrıntılı olarak ele almak için Belarus’a gidecek. 11 Mart’ta Rusya Federasyonu’ndaki propaganda medyası için TV-radyo köprüsü ve etkinlik sitesinden canlı yayın yapılması planlanıyor.

GUR tarafından yapılan açıklamada “Bu amaçla, birkaç Rus grubu Belarus topraklarına geliyor. Muhtemelen işgalcilerin planları, altyapı tesislerinin yok edilmesi tehdidini ve sivil halk arasında olası kurbanları öngörüyor. Provokasyonun amacı, düşmanca bir ortam yaratmaktır. Belarus vatandaşları adına Ukrayna’ya yönelik kamuoyunun görüşünü ve ülkenin silahlı kuvvetlerinin Rusya Federasyonu tarafında savaşa tam katılımını sağlamaktır” denildi.

Ukrayna istihbaratı, Ukrayna’nın Belarus topraklarında herhangi bir askeri operasyon yürütmediğini vurguladı.

Beyaz Rusya’dan tehdit

Rusya, Lukaşenko’nun diktatör rejimini Ukrayna’ya karşı savaşa doğrudan katılmaya zorlamaya çalışıyor. Aleksandr Lukaşenko geçtiğimiz günlerde Rusya’nın yanında Ukrayna’ya karşı savaşa girmeye hazır olduğunu açıklasa da bir şartı var.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com