Polonya, Slovakya ile birlikte MIG’leri Ukrayna’ya devretmeye karar verdi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Fotoğraf: Vikipedi

Slovakya Savunma Bakanı Yaroslav Nagy, Polonya’nın koalisyon kapsamında Ukrayna’ya savaş uçağı gönderme kararı aldığını söyledi.

Her iki ülkenin savunma bakanları konuyu Stockholm’de düzenlenen bir konferansta buluştu. Polonya Savunma Bakanı, meslektaşıyla, Polonya’nın her iki ülkede bulunan MiG-29’ların Ukrayna’ya devri için ortak bir prosedür üzerinde anlaşacağını teyit etti.

Nagy, “Bence bir karar verme zamanı. Ukrayna’da insanlar ölüyor, onlara gerçekten yardım edebiliriz, Slovakya’nın siyasallaşmasına yer yok. Bu insanlık dışı ve sorumsuzca.”

Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda da CNN’e verdiği bir röportajda ülkesinin bu şekilde hareket etmeye hazır olduğunu doğruladı, ancak Polonya’nın transfer ettiği uçak sayısı çok önemli olmayacak.

Polonya cumhurbaşkanlığı ofisi başkanı Pawel Schroth “Bildiğim kadarıyla Polonya’nın uçak transferi söz konusu olduğunda çok büyük bir sayı olmayacak. Elbette tank sayısına tekabül eden bir sayı olmayacak” demişti.

Şu anda Bratislava, Ukrayna’ya Sovyet yapımı 11 MiG-29 uçağından 10’unu sağlamayı düşünüyor.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com