McDonald’s Ukrayna’daki faaliyetlerine kademeli olarak başlıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

McDonald’s’ın Ukrayna ofisi, Kiev’deki ve Ukrayna’nın batısındaki bazı restoranların faaliyetlerine kademeli olarak başladığını bildirdi.

McDonald’s Ukrayna yetkilileri, tedarikçiler ve güvenlik uzmanlarıyla istişarelerde bulundu ve görüşmeler yaptı. Şirket , çalışanlarının işe dönüş taleplerini de dikkate aldı.

Zelenskiy: Ukrayna’daki savaşın bitiş zamanı iki faktöre bağlıdır

McDonald’s Ukrayna basın servisi “Diğer işletmelerin güvenli bir şekilde faaliyetlerine devam ettiği Kiev ve batı Ukrayna’daki bazı restoranları yeniden açmak için aşamalı bir plan uygulamaya karar verdik.” dedi.

Önümüzdeki birkaç ay içinde şirket ve ortakları restoran tedarik zincirlerini eski haline getirecek ve restoran ekiplerini çalışma ortamına geri döndürecek.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı Haziran ayında McDonald’s’ın Ukrayna ofisi ve şirketin ABD’deki merkezi ile zincirin Ukrayna’daki restoranlarının açılmasıyla ilgili müzakere sürecini başlatmıştı. Bunun ardından McDonald’s’ın 1 Ağustos’ta işletmelerini açacağına dair haberler geldi ancak zincir daha sonra bunu yalanladı. Ancak McDonald’s’ın Ukrayna şehirlerindeki operasyonlarının yeniden başlamasına ilişkin görüşmeler devam etti.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

McDonald’s, 24 Şubat’ta Rusya Federasyonu’nun tam ölçekli işgalinin ilk gününde Ukrayna’daki tüm restoranlarını kapatmıştı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com