Zelenskiy: Ukrayna’daki savaşın bitiş zamanı iki faktöre bağlıdır

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, savaşın bitişinin zamanlaması konusunun doğrudan Rus ordusunun kayıplarının yüksekliğine bağlı olduğuna vurgu yaptı.

Telegram’da bir mesaj yayınlayan Zelenskiy şöyle dedi:

“Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, istihbaratımız ve kolluk kuvvetlerimiz, bugün Rusya’nın Dnipropetrovsk bölgesine yönelik bombardımanını cevapsız bırakmayacaktır. Rus terörünün bu sonraki tezahürü, Nikolayev ve Harkov’a yapılan saldırılarda olduğu gibi, bir kez daha Ukrayna’ya askeri yardımı artırmanın gerekli olduğunu kanıtlıyor. Silahlarımız ne kadar güçlü olursa ve kullanım alanları ne kadar geniş olursa, bu acımasız savaş o kadar çabuk biter.

Ukrayna Silahlı Kuvvetler, 50 adet Türk yapımı Kirpi zırhlı aracını teslim aldı

İşgalciler ne kadar çok kayıp verirse, topraklarımızı o kadar çabuk kurtarabilir ve Ukrayna’nın güvenliğini garanti altına alabiliriz. Yaklaşık 43.000 ölü Rus askeri, Rus liderliğini savaştan bir çıkış yolu bulmaları gerektiğine ikna edemezse, o zaman onları ikna etmek için daha fazla savaşmak, daha fazla sonuç almak gerekiyor.”

Cumhurbaşkanı’na göre Rus ordusunun artacak kayıpları ve Ukrayna’ya yapılacak daha fazla güçlü silah destekleri savaşın bitişini daha erkene çekecektir.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

Zelenskiy “Ukrayna ne kadar çok silah alırsa, o kadar çok finansal ve teknik destek olursa, hem halkımız hem de tüm Avrupalılar, yaşamın huzur ve istikrarını o kadar hızlı hissedebilecek” dedi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com