İşgalciler, Herson bölgesinde kalanlar için Rus tarzı kimlikler çıkartmaya başladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Raşistler, Ukrayna’nın işgal altındaki topraklarının yasadışı ilhakına hazırlanıyorlar. Geçici olarak işgal edilen Herson bölgesinin sakinleri için yeni Rus tarzı kimlikler çıkarıldığını duyurdular.

Ukraynalı Ombudsman Lyudmila Denisova “Yerel sakinlerin kitlesel protestoları nedeniyle Herson bölgesinde bir “referandum” düzenleme planının başarısız olmasının ardından, işgalciler Ukrayna topraklarının tahsisi için başka bir senaryo geliştirmeye başladılar.” dedi.

Zelenskiy: Ukraynalıların yurtdışından dönmesi için erken, savaşın son aşaması en kanlısı olacak

Bu amaçla, devlet başkanının yetkilerini genişletmek, özellikle Ukrayna’nın işgal altındaki topraklarında Rusya dışında geçici yönetimler oluşturmak için Rusya Federasyonu Devlet Dumasına bir yasa taslağı sunuldu .

Denisova, “İşgalciler Donetsk, Lugansk, Herson ve Zaporoje bölgelerinde geçici yönetimler kurmayı planlıyor. Hazırlıklar şimdiden başladı.” dedi.

Herson bölgesindeki Skadovsk’ta işgalcilerin Rus rublesi ile sosyal ödemeler yapma bahanesiyle yaşayanların bir veritabanını oluşturduğunu ve geçici olarak işgal edilen Herson bölgesinin sakinleri için yeni Rus tarzı kimlikler çıkarıldığını da belirten Denisova, “Önceki gün, kendisini Herson bölgesinin başkanı ilan eden işbirlikçi Vladimir Saldo, medyaya Herson bölgesinin yakında Rusya’nın bir parçası olacağını söyledi” dedi.

Saldırgan devletin Ukrayna’nın geçici olarak işgal edilmiş topraklarındaki bu tür eylemlerinin, devletin egemenliğinin ve toprak bütünlüğünün temel ilkelerinin ağır ihlali olduğunu, BM Şartı’nın 2. Maddesi ve Uluslararası Hukuk İlkeleri Bildirgesi’nin gerekliliklerine aykırılığını vurgulayarak “Rusya’nın Ukrayna’yı Askeri İşgali Sırasında İnsan Hakları İhlallerini Soruşturması için BM Komisyonuna, Rusya’nın Ukrayna’daki insan hakları ihlallerine ilişkin bu gerçekleri dikkate alması için çağrıda bulunuyorum” dedi.

İngiltere, Ukrayna’ya uzun menzilli topçu ve gemisavar füzeleri tedarik edecek

Unutulmamalıdır ki, Rusya Federasyonu tarafından atanan Herson bölgesinin “yetkilileri”, bölgeyi “referandum” olmadan Rusya’ya dahil etmek istiyor. Kiev’de işgalciler ne tür cezalar bulurlarsa bulsunlar Herson’u özgürleştireceklerini açıkladılar.

Buna ek olarak, Rus birlikleri Herson bölgesinden Ukrayna tarafından kontrol edilen bölgeye tüm çıkışları engelledi. Herson’da devriyeler ve kontrol noktalarının sayısı artırıldı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com