Avrupa Parlamentosu komiteleri Ukrayna’ya 50 milyar avroluk tahsisi onayladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Avrupa Parlamentosu komiteleri Ukrayna'ya 50 milyar avroluk tahsisi onayladı

Avrupa Parlamentosu’nun profil komiteleri Ukrayna’ya yönelik 50 milyar avroluk Ukrayna mali destek programını destekledi.

Avrupa Parlamentosu’nun Twitter hesabından yayınlanan mesajda “Ukrayna’ya yönelik önemli bütçe desteği üç parlamento komitesi tarafından onaylandı” denildi.

Fonun Ukrayna’ya yönelik toplam kapasitesinin hibe, kredi ve garantiler açısından 50 milyar avro olduğu açıklandı ve bu da “AB’nin Ukrayna’ya ihtiyaç duyulduğu kadar destek verdiğini” gösteriyor.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Böyle bir kararın kabulü, Avrupa Parlamentosu üyesi Viola von Kramon tarafından doğrulandı ve Avrupa Parlamentosu dış komitesinin Ukrayna’ya verilen destek konusunda birleştiğini belirtti.

Kramon mesajında “Önümüzdeki yıllar için 50 milyar avro tutarında mali yardım sağlayan Ukrayna Tesisi’ni onayladık. Önümüzdeki hafta Strazburg’da yapılacak genel kurul toplantısında tüm parlamento bir kez daha Ukrayna ile dayanışmayı ifade edecek” dedi.

Fotoğraf: twitter.com/ViolavonCramon

AB’den Ukrayna’ya 50 milyar euro

Haziran 2023’te Avrupa Komisyonu, Ukrayna için 2027 yılına kadar olan dönem için 50 milyar avroya kadar hibe ve kredi sağlanacak özel bir mekanizma oluşturulmasını teklif etti. Bu, Makroekonomik Mali Yardım Programı aracılığıyla AB’nin Ukrayna’ya verdiği 2023’ün sonunda sona eren mevcut desteğin yerini alacak.

1 Şubat’ta düzenlenen Avrupa Birliği liderleri zirvesinde, Ukrayna Mali Yardım Programı çerçevesinde Ukrayna’ya 50 milyar avroluk tahsisat oybirliğiyle onaylandı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com