Trump’tan Zelenskiy’e Davet, Yakında ABD’ye Gidiyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy’nin ABD’yi resmi bir ziyaret davetinin 30 Mayıs Perşembe günü Amerikan Başkanı Donald Trump’tan geldiği belirtildi.

İnterfax ajansı’nın haberine göre,  Devlet başkanı basın servisi Interfax-Ukrayna’ya “Resmi davet mektubu Perşembe günü alındı. Yolculuk planlanıyor” diye açıkladı.

Günün erken saatlerinde Ukrayna Cumhurbaşkanı basın servisi Vladimir Zelenskiy ‘nin ABD Başkanı Donald Trump’ a Washington’u resmi bir ziyarette bulunmaya davet ettiği için teşekkür etti.

Zelenskiy, ABD Temsilciler Meclisi’ne sunulan Ukrayna’ya desteğin güçlendirilmesine ilişkin yasa tasarısının iki ülke arasındaki güçlü stratejik ortaklığın önemli bir işareti olduğunu vurguladı. ABD’ye Ukrayna’nın toprak bütünlüğünü tutarlı bir şekilde desteklemeyi sürdürdüğü için teşekkür etti.

Devletimizin NATO’ya katılmasına kadar geçen süre boyunca ABD’nin NATO dışındaki ana müttefiki statüsünü Ukrayna’ya verme imkanı bir belge ile garanti altına alınmıştı.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com