Ukrayna milliyetçileri Kiev’de “Ukrayna topraklarını savunun” yürüyüşü yaptı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna İsyan Ordusu’nun kuruluşunun 77. yıldönümü vesilesiyle Kiev’in merkezinde “Ukrayna topraklarını savun” sloganı altında çok kalabalık bir yürüyüş gerçekleşti.

Etkinlik, Taras Şevçenko Parkı’nda başladı. Milliyetçi gruplar  bayrak ve flamalar ile marşlar söyleyerek  önce Maidan’a ve ardından hükümet binasına doğru yürüdü.

Sağ Sektör ve Ulusal Kolordu Partileri tarafından organize edilen yürüyüşte 10 binden fazla kişi yer aldı. Bağımsızlık Partisi (Свобода),  Sağ Sektör Partisi (партии Правый сектор), Ukrayna Milliyetçiler Örgütü (Организация украинских националистов) , Ukrayna Milliyetçiler Kongresi (Конгресс украинских националистов) ve Stepan Bandera taraftarları yanısıra Ukrayna Çiftçiler Birliği (Ассоциации фермеров Украины) ve Ukrayna’nın değişik bölgelerinden gazi dernekleri temsilcileri de katıldı. Yürüyüş katılımcılarının çoğunun giydiği kamuflajlı kıyafetler dikkat çekti.

Bakınız: Daha önce yapılan “Teslim Olmayın” eylemleri.

Eylem “Ukrayna topraklarını savun” sloganı altında düzenlendi. Bu yüzden milliyetçiler, son zamanlarda Minsk’te kabul edilen “Steinmeier formülü” tarafından getirilmeye çalışılan Donbass’ın özel statüsü ile ilgili yasaların olası uygulanmasına ve Ukrayna tarım arazisindeki ticarete karşı protestolarını ifade ettiler.

Ukrayna Topraklarını Savunun

Ukrayna Topraklarını Savunun

Ukrayna Topraklarını Savunun

Ukrayna Topraklarını Savunun

 

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com