Türkiye’nin Barış Pınarı Harekatı’na karşı Kiev’de protesto hazırlıkları

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Facebook’ta örgütlenen bir grup Kiev’deki Ukrayna Dışişleri Bakanlığı ile Türk Büyükelçiliği önünde yeni bir eylem hazırlığına girişmektedirler.

Daha önce Kiev’deki Türk Büyükelçiliği önünde bir eylem yapmışlar ve tatsız bir durum da yaşanmıştı. Bunu bir fırsata dönüştürmek isteyen grup Facebook üzerinde düzenledikleri bir etkinlikle daha kalabalık bir kitle ile yeni bir protesto gösterisine hazırlanıyor.

Grup ilk olarak 15 Ekim Salı günü saat 10:00’da Dışişleri Bakanlığı önünde Ukrayna Polisi’nin önceki eylem sırasında yaşananlarla alakalı olarak eylemcileri desteklememesi ve korumadığı iddiasıyla toplanacak. Grup Ukrayna’nın Türkiye’nin Barış Pınarı Harekatı’ndan ötürü Türkiye’ye nota vermesi gerektiğini ve Cumhurbaşkanı düzeyinde resmi bir tepki göstermesini talep edecek.

Bakınız: Kiev’deki Türk Büyükelçiliği önünde “Barış Pınarı Harekatı”na karşı provokatif gösteri

Saat 16:00’da Türk Büyükelçiliği yakınında toplanacak grup Kürtler, Kürdistan hakkınca açık hava konuşması, film izlenmesi ve sanat performansları yapacağını belirtmiş; katılımcıların termos ve kurabiyelerini alarak alana gelmesini istemiştir.

Etkinlik detayı.

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com