Andrey Şevçenko, Türk milli takımının teknik direktörlüğü için adaylar arasında

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna milli takımının önceki teknik direktörü Andrey Şevçenko, Türk milli takımının teknik direktör adaylarından biri. Adaylar arasında Almanya’nın U-21 milli takımından Stefan Kuntz da var.

Kicker ‘da yayınlanan bir habere göre Türk milli takımının teknik direktör adayları arasında Andrey Şevçenko da bulunmaktadır. Alman U-21milli takımı teknik direktörü Stefan Kuntz‘un da adı geçmektedir. Daha önce Kuntz’un Türkiye Futbol Federasyonu’nun davetlisi olarak Türkiye’yi ziyaret etmişti.

Kuntz ile ile Türk tarafı arasında bir anlaşmaya varılmasından bahsetmek için henüz çok erken.

Önceki teknik direktör Şenol Güneş, 2022 Dünya Kupası elemelerinde Hollanda’ya 6-1 mağlup olduktan sonra görevinden ayrıldı.

Andrey Şevçenko 1 Ağustos’ta, Ukrayna milli futbol takımının teknik direktörlüğü görevinden beş yıllık anlaşmasının sona ermesinden sonra ayrıldığını açıklamıştı.

Ukrayna ekonomik özgürlük sıralamasında 165 ülke arasında 129. Türkiye 114. sırada

Şevçenko, 2016 yılında Ukrayna milli takımının teknik direktörü oldu. 2021 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda (Euro 2020) takımı yönetti. Takım çeyrek finale yükseldi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com