Zelenskiy: Amacı Ukrayna’yı yok etmek olan Putin müzakere istemiyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Rusya ile müzakerelere dair tek şart var: Rusya, Ukrayna topraklarından çekilmeli

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy yaptığı açıklamada Ukrayna’nın müzakerelere hazır olduğunu, ancak Rusya ile olmadığını, çünkü Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in bunu gerçekten istemediğini belirtti.

PBS’ye verdiği röportajda konuşan Zelenskiy. “Bütün hikayelerini, bizim istihbarat belgelerimizi, ne konuştuklarını istihbaratımızdan biliyoruz. ABD’den aldıklarımız. Onlar da her şeyi aynı şekilde biliyorlar. Yani onun (Putin) herhangi bir müzakereye hazır olmadığını görüyoruz. Yapmaz. Onun için mesele sadece bir zafer değil; onun için zafer Ukrayna’nın yok edilmesi anlamına geliyor” dedi.

Bu nedenle Ukrayna, Moskova’nın bu planı “engellememesi” için kendi “barış formülünü” anlatıyor ve Rusya Federasyonu’nun katılımı olmadan dünya zirveleri düzenliyor.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Bir gazetecinin müzakere koşullarının zamanla şimdikinden daha kötüleşip kötüleşmeyeceği sorusuna Zelenskiy, Rusya’nın diyalogla ilgilenmediğini söyledi.

Zelenskiy’nin daha önce Moskova’nın sadece cephe hattındaki savaşı dondurmak için yeni “Minsk anlaşmaları” imzalamak amacıyla müzakere istediğini belirtmiş olduğunu da belirtelim.

Daha önce Kremlin, “jeopolitik durumun artık çok farklı olması” nedeniyle Moskova’nın artık İstanbul anlaşmaları temelinde Ukrayna ile müzakereleri kabul etmediğini belirtmişti. Aynı zamanda, Ukrayna’nın savaşı sona erdirmesinin temel koşulu, tüm Rus birliklerinin 1991 sınırlarının ötesine çekilmesi gerekliliği olmaya devam ediyor.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com