ISW: Rusya, Ukrayna ordusunun silah sıkıntısından yararlanarak aynı anda üç yönden saldırıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
fotoğraf: facebook.com/GeneralStaff.ua

Rus işgal ordusu, ortak bir stratejik hedef etrafında birleşmeyen en az üç yönde operasyonel eylemler gerçekleştiriyor. Bu, düşmanın kendi seçtiği yönlerden birinde taktiksel avantaj elde etmesine olanak tanımaktadır.

ISW analistlerinin açıkladığına göre, eğer müttefikler askeri yardım sağlamayı ertelemeye devam ederse, Ukrayna ordusunun bu Rus saldırılarına karşı savunma yapmak için artan bir çabaya ihtiyacı olacak.

Uzmanlara göre Rusya’nın Çaşiv Yar ile Liman ve Pokrovskiy yönlerindeki çabaları operasyonel açıdan önemli hedefler peşinde. Aynı zamanda bu operasyonlar birbirini destekleyen nitelikte değiller.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Şu anda Ukrayna ordusu hem top mermisi, hem de hava savunma ekipmanı konusunda önemli bir eksiklik yaşıyor. İşgalciler bunun farkında. Ancak, daha önce olduğu gibi, birden fazla sayıda etkili büyük ölçekli operasyonu aynı anda yürütme yeteneğinden yoksunlar.

Analistlere göre Rus kuvvetleri, Ukraynalıları savaş alanındaki yetersiz savunma kaynaklarını yeniden dağıtmaya zorluyor, böylece istismar edilebilecek zayıf noktalar yaratıyor.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com