Tahminlere göre savaştan sonra Ukrayna’da yaklaşık 5 milyon gazi ve ailesi olacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Gaziler Fonu’nun genel müdür yardımcısı Karina Doroşenko “Sivil hayatta zafer: gaziler için mesleki gelişim yolunda fırsatlar” forumunda savaşın bitiminden sonra Ukrayna’nın gazi topluluğunun yaklaşık 5 milyon kişiye ulaşacağını tahmin ettiklerini belirtti.

Ukrayna Medya Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Doroşenko “Savaşın sonunda yaklaşık 5 milyon gazi topluluğumuz olacak. Savunma Kuvvetlerinde şu anda yaklaşık bir milyon kişinin olduğu gerçeği gözönüne alındığında, onların aileleri kategorisinin yanısıra ölenlerin ailelerinin de buraya dahil edilmesi gerektiğini anlamalıyız.” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Gazinin menfaat odaklı değil, fırsatlar odaklı bir insana dönüşmesi gerektiğini vurgulayan Doroşenko “Bu fırsatların özellikle gazilere sağlanması gerekiyor: kariyer rehberliği, eğitim programları, istihdam programları. Savaşla birlikte, düşmanlık deneyimiyle birlikte değerler değişiyor, yeni yetkinlikler ortaya çıkıyor, sivil hayatta da bu yetkinliklerin doğru kullanılması gerekiyor.” diye vurguladı.

Şu anda Ukrayna’daki gazilerin yaklaşık %30’u işsiz statüsünde bulunmaktadır.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com