G7 dışişleri bakanları: Rusya, Ukrayna’ya verdiği zararın bedelini ödemeli

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Japonya Dışişleri Bakanlığı: Rusya'ya yaptırımlar ve Ukrayna'ya destek G7'nin ana önceliği olacak

Yedi ülke dışişleri bakanlarının İtalya’nın Capri kentinde yaptıkları toplantının ardından yayınlanan bildiride Rusya Federasyonu’nun bu savaşta Ukrayna’ya verdiği zararın ve yıkımın bedelini ödemesi gerektiği vurgulandı.

G7 dışişleri bakanları toplantı sonrası yayınladıkları bildiride “Rusya, sebep olduğu zararın ve yıkımın bedelini ödemelidir. Rusya’nın son dönemde Ukrayna’nın enerji altyapısına ve şehirlerine yönelik füze ve dron saldırılarını kınıyoruz. Rusya’nın saldırganlığının neden olduğu kayıp ve zararlar için tam sorumluluk sağlamaya ve Ukrayna’nın tazminat almasına destek olmaya kararlıyız. Rusya Federasyonu’nun Ukrayna’ya yönelik saldırganlığının yol açtığı zararlara ilişkin kayıtların başlatılmasını memnuniyetle karşılıyoruz” denildi.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Dışişleri bakanları, Rusya saldırganlığını durdurana ve Ukrayna’ya verdiği zararın bedelini ödeyene kadar Rus varlıklarının Batı’daki dondurulmuş kalacağını da sözlerine ekleyerek “Rusya’nın yetki alanlarımızdaki egemen varlıkları, Rusya saldırganlığını durdurana ve verdiği zararın bedelini ödeyene kadar dondurulmuş kalacaktır” denildi.

Bakanlar ayrıca Ukrayna’nın kendi hukuk sistemleri ve uluslararası hukuka uygun olarak Rusya’dan tazminat almasına yardımcı olacak tüm olası yolları inceleme konusunda da mutabakata vardı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com