ISW: Ukrayna, kendi ürettiği silahlarla Rusya içlerinde gerekli hedeflere ulaşma kapasitesine sahip

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
ISW: Ukrayna'da hava savunma sistemlerinin olmayışı Rusların işini kolaylaştırıyor

Geçtiğimiz günlerde Rusya’da petrol rafinerilerinde meydana gelen patlamalar, yangınlar ve geçici olarak işgal edilen Canköy’deki askeri hava sahasındaki askeri teçhizatın tahrip edilmesi, Ukrayna’nın yerli silahlarla düşman hatlarının gerisinde ihtiyaç duyduğu hedefleri vurabilme kapasitesine sahip olduğunu gösteriyor.

Bu, Amerikan Savaş Araştırmaları Enstitüsü’nün (ISW) bir raporunda belirtildi: Ukrayna kuvvetleri Rusya topraklarındaki hedefleri vurmak için kendi ürettikleri silahları kullanıyor.

Raporda “Ukrayna’nın Rusya topraklarındaki Rus askeri altyapısını hedef alan son saldırıları, Rus petrol rafinerisine ve ihracatına yönelik tehditler ve Rus hava savunma sistemleri üzerindeki artan baskı, Ukrayna’nın sınırlı sayıda çoğunlukla yurtiçinde üretilen silahlarla saldırılar yoluyla belirli asimetrik etkiler elde edebileceğini gösterdi.” denildi.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Analistler, Ukrayna Savunma Bakanlığı Ana İstihbarat Müdürlüğü başkanı Kirill Budanov‘un, Ukrayna’nın Rusya topraklarındaki Rus askeri hedeflerini vurmaya devam ederek gelecekteki Rus saldırı operasyonlarına karşı koymayı planladığı yönündeki sözlerine atıfta bulunarak “ISW, Ukrayna’nın Rusya içindeki hedeflere yönelik saldırılarının, Rusya’nın askeri çabalarını destekleyen endüstrilerin ve Rusya’nın gerisinde konuşlandırılan askeri yeteneklerin bozulmasını sağlamaya yönelik Ukrayna saldırılarının ilgili bir bileşeni olduğuna inanmaya devam ediyor” denildi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com