Kiev bölgesinde 720 sivilin cesedi bulundu, 200 kişi kayıp

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kiev oblastında, işgal girişimi ardından 720 sivilin cesedi bulundu ve incelendi. 200’den fazla kişi kayıp olarak kabul ediliyor.

Kiev bölge emniyet müdürü Andrey Nebitov‘a göre, polis savaşın başlamasından bu yana, Rusya Federasyonu ordusu tarafından işlenen suçlarla ilgili 3,050’den fazla ceza davası kaydetti. Bunlardan 233’ü Ukrayna’nın toprak bütünlüğünün ihlal edilmesine ilişkin davalar, 1,463’ü savaş yasaları ve geleneklerinin ihlaline ilişkin olaylardan oluştu.

Nebitov “Kiev bölgesinde Rus saldırganlığı sonucunda öldürülen sivillerin kimlikleri tespit edilen ve incelenen cesetlerin sayısı şimdiden 720’den fazla, 200’den fazla kişi kayıp durumda” dedi.

Ruslar, Belarus’ta Ukrayna’dan çaldıkları arabaları kullanıyor

Kolluk kuvvetleri ayrıca 150’den fazla yağma suçunu araştırıyor ve 35 kişiyi şüphe gerekçesiyle tutukladı. İşbirliği faaliyetleri hakkında da 30’dan fazla ceza davası açıldı.

Aynı zamanda polis işgal altındaki bölgeleri temizlemeye, kurbanların kimliklerini belirlemeye, yıkımı kayıt altına almaya ve ölenlerin cesetlerini incelemeye devam ediyor.

Ukrayna Başsavcısına göre, Kiev bölgesinde Rus ordusunun elinde en az 1.200 vatandaşın öldürüldüğünü bildirdi . Başsavcılık, savaş suçlarıyla ilgili olarak 56 ceza davası açtı.

Bucha yakınlarında yeni bir sivil toplu mezarının bulunduğunu hatırlayın . Ölüler, Kiev-Svyatoshinsky bölgesinin Mila ve Mriya köyleri arasındaki bir benzin istasyonunun yanına yığılmıştı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com