Zelenskiy: Ukrayna, Türkiye ile ticaret anlaşmasını iki gün içinde imzalayacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Zelenskiy: Ukrayna, Türkiye ile ticaret anlaşmasını iki gün içinde imzalayacak

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, Ukrayna ile Türkiye arasında serbest ticaret anlaşmasının önümüzdeki iki gün içinde imzalanması gerektiğini söyledi.

Ukrayna Cumhurbaşkanı bugün (1 Şubat) Cumhurbaşkanlığı Ofisi tarafından canlı olarak Facebook’ta yayınlanan Verkhovna Rada’daki bir konuşma sırasında “Bu iki gün içinde Türkiye ile STA (serbest ticaret anlaşması) imzalamak için güçlü bir ekonomik sinyal vermeye hazırlanıyoruz. Gruplarımız çalışıyor. Eminim anlaşacağız.” dedi.

Erdoğan’ın önerisi: Türkiye ile ilişkilerde Ukrayna’dan ne beklenebilir?

Türkiye ile parlamentolar arası ilişkiler grubunun eşbaşkanı, Halkın Hizmetkarı Partisi’nden milletvekili Roman Grişçuk, Şubat ayında iki ülke arasında bir STA anlaşması imzalanacağını belirtirken “Artık bir serbest ticaret anlaşması imzalamaktan bir adım uzaktayız. 3 Şubat’ta, Erdoğan’ın Ukrayna’yı ziyaretinde Ukrayna ile Türkiye arasındaki 10 milyar dolarlık ticaret cirosu hedefine ulaşmak için daha da büyük bir ivme kazandıracak bu anlaşma imzalanacak” dedi.

Ukrayna ile Türkiye arasındaki ticaret hacmi 5 milyar doları buldu. Her iki ülkenin hükümetleri de hedefin bunu 10 milyar dolara çıkarmak olduğunu belirtiyor.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com