Blinken, Ukrayna’ya 1 milyar dolarlık ABD yardımı sağlanacağını duyurdu

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken, Ukrayna’ya 1 milyar doları aşan yeni bir ABD yardımı paketini duyurdu.

ABD Dışişleri Bakanı, Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitriy Kuleba ile düzenlediği ortak basın toplantısında “Ukrayna’nın yanında olmaya devam edeceğiz ve bugün bu ortak çabanın bir parçası olarak toplam 1 milyar doları aşan yeni yardımın duyurusunu yapıyoruz. Buna 665.5 milyon dolarlık yeni askeri ve sivil güvenlik yardımı da dahildir. Toplamda, Rus saldırganlığının başlangıcından bu yana , güvenlik alanında yardım için 43 milyar dolardan fazla para ayırdık” dedi.

Blinken, yaklaşık bir yıl önce Ukrayna’ya son gidişinden bu yana Ukrayna kuvvetlerinin, Şubat 2022’den bu yana Rus kuvvetleri tarafından ele geçirilen toprakların yüzde 50’sinden fazlasını geri aldığını kaydetti. “Devam eden karşı saldırıda ilerleme, son birkaç hafta içinde hızlandı. Bu yeni yardım bunu desteklemeye yardımcı olacak ve ek ivme sağlayacaktır” diye vurguladı.

Dışişleri Bakanı ayrıca yardımın “Ukrayna’nın acil bir ihtiyaç olan hava savunmasına önemli bir destek sağlamak” amacıyla 175 milyon doları da içerdiğini belirtti.

Ukrayna’ya dair haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com