Ekol Lojistik Ukrayna’nın işgücü verimliliğinde katkıları (röportaj)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ekol Lojistik Ukrayna, lojistik faaliyetlerini pazardaki müşterileri ile nasıl paylaştıklarını ve bunun hem şirketlere hem de hizmeti daha düşük fiyata almalarının sonucunda müşterilerine nasıl fayda sağladığını anlattı.

Ekol Logistics Ukrayna Ticari Direktörü Aleksey Severin

Kiev’de faaliyetlerini sürdüren Ekol Lojistik Ukrayna, 2012 yılında kurulmuş olup, Ukrayna’nın en önemli kontrat lojistik şirketlerinden biri olarak faaliyetlerini sürdürmektedir. Şirket 55 bin metrekare depolama alanı ve 680’den fazla çalışana sahiptir.

Ekol Logistics Ukrayna Ticari Direktörü Aleksey Severin ile Delo.ua için Ekaterine Sporiş‘in yaptığı röportajı Türkçeye çevirerek sunuyoruz.

Röportajda Ukrayna lojistik pazarındaki trendler ve mevcut sorunlar, bunları çözme yolları ve Ekol Lojistik’in uyguladığı yeniliklerin şirketlerde operasyonel verimliliğe etkileri konuşuldu.

Aleksey, yaklaşan kriz karşısında Ukrayna lojistik pazarındaki son trendlerden bahseder misiniz?

Trendler değil, zorluklar. Birisi özellikle iki etkiye sahiptir, bu ise emek göçü. Emek göçünün olumsuz etkisi de var, çünkü personel açığı % 10-15 demektir. Ukrayna’da 14 milyon çalışan insan varsa, çeşitli tahminlere göre yurtdışında çalışmak için en az 3 milyon kişi sürekli koşturmaca içerisinde ve çalışıyor.

Olumlu etkisi ise, bu personel eksikliği piyasayı yönlendiriyor. Yurtdışında çalışanlar tam bir sosyal pakete sahipler: maaş, konaklama, yemek ve ulaşım, standartlaştırılmış çalışma saatleri ve yeni kültürel değerler. Biz buna kültürel “DNA” diyoruz. AB’de çalışma sonrası tekrar aramıza dönenlerin değerlerinin değiştiğini farkediyoruz, ekiplerimize daha fazla deneyim aktarıyorlar, örneğin, artık çöp atmıyorlar, artık gürültü yapmıyorlar, diğer insanların görüşlerine ve sınırlarına daha fazla saygı duyuyorlar.

Bu tür deneyimleri gören Ukraynalı işverenler de, Batılılara benzer daha iyi çalışma koşulları yaratma konusunda artık daha istekli oluyorlar. Çalışanlar için bir nevi tek noktadan alışveriş platformu olarak hareket eden işverenler, çalışanları artık piyasa düzeyinde ücretler, konut, ulaşım, yemek ve yüksek kaliteli çalışma koşulları gibi bir hizmet ekosistemiyle çevrelemeye başlıyor.

Bu yaklaşımla hareket eden Ekol Lojistik en fazla sayıda yanıt alan şirketlerden birisi, çünkü yüksek kaliteli çalışma koşullarına ek olarak çalışanların iki temel sorununa çözüm getiriyoruz: konaklama ve ulaşım.

Bugün lojistik pazarında başka hangi zorluklar var?

Uluslararası karayolu taşımacılığı ve profesyonel depolama tesisleri gibi kaynak eksikliği olan alanlarımız var. Anlamak için, lojistik pazarındaki fiyatlar o kadar düşük ki araç sahipleri filolarını yenileyemiyor. Bu sorunun çözümü, hibe programları, Polonya’da olduğu gibi devlet desteği, teknoloji parklarının inşası veya dünyada bulunan mali kaynakları çekecek cazip bir yatırım ortamı olabilir.

Örneğin, yenilikçi sanayi parklarının inşasına inanıyorum çünkü bu, ekonomiyi geliştirmenin etkili bir yolu. Çarpıcı bir örnek, Avrupa otomobil parçalarının üretildiği Batı Ukrayna’daki otomotiv parçası üretim kümesidir. Bu kümelenme istihdam yaratmakta, yerel hükümetlerin bütçe gelirlerini arttırmakta, bölgenin ekonomisini ve lojistik altyapısını geliştirmektedir.

Depo kıtlığı ile ilgili olarak şunu söyleyebilirim: büyük A sınıfı depolar, yaklaşık 13 metre yüksekliğinde ve düz zeminlerde enerji verimliliği yüksek binalar. Bu alanda ciddi bir kıtlık söz konusudur . Kiracılar, operasyonel verimliliğe odaklandıkları için daha çok bu tür yerleri aramaktadırlar.

Bu depolarda firmalar mallarını daha verimli yerleştirmektedir. Depolar ve depo ekipmanı daha az yıpranırken, binaların enerji verimliliği nedeniyle elektrik faturaları ve işletme bakım maliyetleri düşer. Tüm süreçlerin daha uyumlu çalışması nedeniyle siparişler daha hızlı tamamlanır ve bu da müşterilere teslim süresini etkiler.

B ve C sınıflarındaki diğer depolar bu fırsatları tam olarak sağlamaz, örneğin, yükseklik farklılıkları vardır, elektrik faturaları daha yüksektir, ekipman daha hızlı yıpranır, iş gücü verimliliği daha düşüktür ve tüm bunlar bir bütün olarak işletmenin verimliliğini kötüleştirir.

Şirketler bu sorunu nasıl çözüyor?

Birkaç yol var. Örneğin perakendeciler, çoğu durumda kendi depolarını inşa eder. Veri, yenilik ve teknoloji ile çalışma yetkinliklerinin daha fazla ağırlık kazandığı bilgi ekonomisi çağındaki diğer şirketler, ağır varlıklara yatırım yapmak için öncelik görmüyorlar. Biz ikinci kategoriye giriyoruz.

İşimizi hızla ölçeklendirmemizi mümkün kılan uzun vadeli bir kiralama modeli kullanıyoruz. Diyelim ki 1 metrekare bina kiralamak 4 dolar, satın almak ise 650 dolar. Kiralama söz konusu olduğunda, mülkü hemen teslim alırız ve parayı diğer temel yetkinliklerimize yatırırız.

Ekol Lojistik verilen piyasa koşullarında diğer şirketlere göre ne tür avantajlar elde edebildi?

Lojistik çözümlerimizin değeri, müşterimizin işinin sürdürülebilir gelişimini veya ölçeklendirilmesini amaçlamaktadır. Genellikle, maliyet optimizasyonu veya tedarik zincirinde hızlandırma vardır.

Örneğin, Ukrayna içi teslimatta, yenilikçi bir organizasyonel model sayesinde daha düşük maliyetle teslimat yapıyoruz, çünkü ortak taşımayı paylaşım ekonomisi ilkelerine göre kullanıyoruz. Taşımalarımızın % 94’ü (yılda onbinlerce) ekosistem ortaklarımızın nakliyesi ile gerçekleştirilmektedir.

Böyle bir organizasyon modelini kullanmak, sadece müşterilerimize değil, aynı zamanda pazardaki meslektaşlarımıza da müşterilerle etkileşime girerek etkili çözümler sunmamızı sağlamaktadır.

Böylelikle kargo kompartımanlarının doldurulması daha verimlidir ve nakliye maliyetinin düşürülmesini sağlamaktadır. Bu, havuz dağıtımı (müşteri mallarının grupaj kargo formatında ağların dağıtım merkezlerine teslimi) gibi ürünlerde açıkça görülmektedir. Arabalarda bu hacmi pazardaki meslektaşlarımızla paylaşıyoruz. Bu, bir grup gezisindeki her katılımcının kendi seyahat masraflarını karşıladığı BlaBlacar’da olduğu gibi, tam bir aracın maliyetini tüm katılımcıları arasında verimli bir şekilde doldurmanıza ve bölmenize olanak tanır. Bu yenilikçi ürün, müşterilerin daha düşük maliyetle hizmet almasını sağlamaktadır.

Hızdan bahsedersek, BT’deki yenilikler, depo teknolojileri ve uygulanan LEAN metodolojisi sayesinde depo lojistiğinde rakiplerden daha hızlıyız. Örneğin, depo yönetim sistemimiz daha hızlı ve daha mantıklı bir rota oluşturmaktadır. Depomuzdaki müşterimizin olası sipariş hacmini otomatik olarak tahmin etmemize ve bu da personel sayısını etkin bir şekilde dinamik olarak yönetmemize olanak tanıyan Büyük Veri analitiğini aktif olarak kullanmamız sayesinde oluyor.

Böyle bir model, haftada 7 gün 24 saat kesintisiz modda siparişlerin ambar işlemlerini yaptığımız Good Wine şirketi ile yapılan çalışma çerçevesinde test edildi. Sonuç olarak, mağazalarının raflarında her zaman yeterli ürün bulunmakta ve müşterileri memnun olmaktadır.

Diğer bir avantaj, iş ekosistemimizin geliştirilmesinde diğer piyasa katılımcıları ile işbirliğidir. Müşterimiz örneğin gümrük hizmetlerine ihtiyaç duyduğunda, bu kategorideki en güçlü oyunculardan birini ortaklığa davet ettik ve işbirliği konusunda anlaştık. Bu, müşterinin en hızlı ve en kaliteli lojistik ürünü almasını sağladı. Müşteri sorununa bir çözüm buldu ve biz uzun vadeli bir sözleşme ve yeni bir deneyim kazandık.

Şirket için yazılımı kim geliştiriyor?

Bilgi sistemlerimizin yazılımları, Ekol Lojistik’in merkez ofisi olan İstanbul’daki uzmanlar ve Ukrayna’daki yerel bir ekip tarafından oluşturulmaktadır. Çoğu zaman, ortaklarla işbirliği içinde teknolojik gelişmelere göre düzenlemeler yapılmaktadır. Bu ortaklıkta, bu tür çözümler, malları aşamalardan birinde otomatik olarak sıralayan akıllı bir mal sıralayıcı, bir çalışanın elini ona götürdüğünde bir ürün hakkındaki bilgileri otomatik olarak okuyan bir tarayıcı eldiveni, bir depoda malları taşımak için bir robot olarak ortaya çıktı. İnsan emeği yerine yapay zeka, depo ekipmanlarının hareketini kontrol ettiği zaman her durumda, işgücü verimliliği yüzdesel olarak çok fazla artar.

Bu yeniliklerin sonuçları nelerdir?

Sektörde kilit bir oyuncu olarak bizim için inovasyon, işgücü verimliliğini artırma, iş gücü dağılımını değiştirme, lojistik ürünlerimizi daha iyi ve daha hızlı hale getirme ve iş modelimizi dönüştürerek sektörde liderlik pozisyonu sağlama fırsatı sağlıyor. Müşterilerimiz için bu, kendi kategorilerinde sürdürülebilir liderlik ve hızla değişen bir ortamda esnek olma yeteneği anlamına geliyor

Sizce sektörün gelişimini ne hızlandırabilir?

Gelecek yenilikçilere ve teknoloji ekiplerine aittir. Örgütsel kültürdeki değerlerimizden biri yeniliktir. Çalışanlarımızda bu değeri geliştirmeye çalışıyoruz. Çalışanlarımız eğilimleri gördüklerinde, onlar hakkında konuştuklarında, kendi girişimlerini anlattıklarında, onlara destek oluyor ve onlara bu tür çözümleri iş hayatında uygulama fırsatı veriyoruz.

Sonuç olarak, tüm taraflar bu durumdan fayda sağlamaktadır: çalışanlar değişikliklerin bir parçası oldukları için, şirket ise lojistik endüstrisine bir süper sistem olarak katkılardan ötürü gelişir ve daha iyisi için değişir.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com