Blinken: ABD, Ukrayna’ya savaş alanında yaptığı yardımı kesmenin bazı sonuçlarını görüyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
ABD, İngiltere ve Fransa'nın dışişleri başkanları: Rusya "kirli bomba" hakkında açıkça yalan söylüyor

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Amerika’nın Ukrayna’ya yaptığı yardımın kesilmesiyle yaşanan durumun savaş alanında belli bir etki yarattığını söyledi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile düzenlediği basın toplantısında konuşan Blinken “Ukrayna’ya sağladığımız yardım artık tükendi ve hatta savaş alanında bunun ne anlama geldiğine dair bazı kanıtlar görüyoruz” dedi.

Ukrayna’nın ihtiyaçlarına yönelik finansmanın hem ABD’den hem de NATO ortaklarından sağlanmasının önemli olduğunu belirtti.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Ukrayna’ya yapılan yardımın maliyetinin tüm müttefikler arasında paylaşılması, ek fon taleplerini onaylaması gereken ABD Kongresi’ne açık bir mesaj göndermesi gerektiğini vurgulayan Blinken “Fakat aynı zamanda, eğer ABD taahhütlerimizi yerine getirmezse, bu Avrupalıların ve diğer ülkelerin zaten yapmakta olduklarını yapmaya devam etmelerini daha da zorlaştıracaktır… Taahhütlerimizi yerine getirmemiz çok önemli. “ dedi.

ABD’nin dünya çapındaki müttefiklerinin “yaptıklarını yapmaya devam edeceklerinden” ve Ukrayna’ya yönelik iki partili desteğin Kongre’de kalacağından emin.

Blinken, “Önümüzdeki günlerde ve haftalarda neler olacağını görelim, tüm bunlar nasıl ilerleyecek, çünkü başka sihirli kumbara yok” diyerek Ukrayna’ya verilecek desteğin yakında onaylanmasının hayati önem taşıdığını söyledi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com