Ignat: Rusya Federasyonu’nun yaklaşık 900 adet yüksek hassasiyetli uzun menzilli füzesi var

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Rusya, kamikaze dronlarla Ukrayna'ya yönelik saldırılarını artırıyor

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Hava Kuvvetleri sözcüsü Yuriy Ignat yaptığı açıklamada Rusya’nın yaklaşık 900 adet yüksek hassasiyetli uzun menzilli füzesi olduğunu belirtti.

Rusya’daki yüksek hassasiyetli uzun menzilli füzelerin sayısına ilişkin soruyu yanıtlayan Ignat, GUR’un verilerine değinerek “Son verilere göre bu rakam önceki dönemdekiyle aynı: Rusya’nın elinde 900’e yakın yüksek hassasiyetli uzun menzilli füze var. Düşman, 29 Aralık’tan 8 Ocak’a kadar olan üç büyük birleşik saldırıda çok sayıda füze kullandı.” dedi.

Ona göre Rusya ayda 100 civarında füze üretiyor.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Hava Kuvvetleri sözcüsü ayrıca işgalcilerin artık çok az “Kalibr” füzesi kullandığına dikkat çekti. 29 Ocak’tan 8 Ocak’a kadar olan dönemde, Ukrayna’nın bombardımanı sırasında bu tür üç füze kullanıldı (2 Ocak).

Ona göre düşman esas olarak balistik füzelerle saldırırken, Ukrayna’nın “balistik füzeleri yok edebilecek çok fazla aracı yok”.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com