Filatov, Dnipro’daki Türk şirketin yaptığı metro inşaatı hakkında: “Hikâye alaycı olduğu kadar üzücü de.”

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Dnipro belediye Başkanı Boris Filatov, Facebook’taki hesabı üzerinden Türk şirketi Limak’ın Dnipro’da yaptığı metro inşaatı ile alakalı bir açıklama yaptı.

Filatov metro inşaatı konusunda şöyle bir açıklama yaptı:

“Değerli vatandaşlarımız, metro ve firari Türk müteahhidin durumuna ilişkin.

Kısa ve resmi.

Türk Limak’ın topyekun işgalin ilk günlerinde tüm personel, ekipman ve belgeleri alarak şantiyelerden gitmesinin ardından, uluslararası Polonyalı ILF şirketi (metro inşaatının teknik denetimini yürüten), ihlal ettikleri tüm yükümlülükleri kaydetti ve bıraktıkları işlerin bir değerlendirmesini sağladı.

Hikâye alaycı olduğu kadar üzücü de.

Gerçi Limak yüklenici olarak hem sözleşmeden, hem de uluslararası ihaleden (ki bunu ayrıca vurguluyorum, belediyemiz değil yabancı ortaklar tarafından onaylandı(!)) ve Avrupa bankalarına sağladıkları garantilerden sorumluydu.

Ancak ülkemizde Türk “ortaklarıyla” yaşanan bu tür maceralar ne yazık ki tek değil.

Şüphesiz, Bakanlar Kurulu, Ticaret Odası ve kolluk kuvvetleri, bu sahtekarlık ve en azından bir tür uzlaşma bulmanın reddedilmesi konusunda uzun süredir bilgilendirilmektedir.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Sırada Türk büyükelçiliğine ve uluslararası iş çevrelerine yapılacak ilgili başvurular var.

Çünkü bizim görevimiz resmi düzlemde adaleti sağlamaktır. Kayıtsızlığın eninde sonunda bunu gösterenlerin aleyhine sonuçlanacağına dair bir örnek oluşturmak.

Şimdilik, fırsat ortaya çıktığında belediyemiz, tamamlanmamış Limak tünellerini sürdürmek ve metrodaki işi bitirmek için başka seçenekler aramak zorunda kalıyor.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com