The Times: NATO, Rusya’nın Avrupa’daki hedeflere yönelik füze saldırılarına hazırlanmalı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
NATO, Ukrayna sınırında Rus askeri varlığının oluşturulmasıyla ilgili olarak bir bildiri yayınladı

Her ne kadar Rusya Federasyonu Ukrayna’daki savaşa odaklanmış olsa da, Batılı ülkeler Rusya’nın diğer Avrupa ülkelerinin güvenliğine tecavüz edebileceğinden endişe ediyor. Generaller “askeri Şengen” gibi bir şey talep ediyorlar.

The Times’ın yazdığı gibi, Moskova İttifak’a karşı bir savaş başlatırsa NATO, Rusya’nın Avrupa’daki, özellikle de Almanya’daki hedeflere yönelik olası saldırılarına karşı hazırlıklı olmak zorunda kalacak. Üst düzey generaller bu konuda uyarıyor.

NATO’nun Almanya’daki askeri lojistik merkezinin komutanı Korgeneral Aleksander Sollfrank, Müttefiklere, artık birliklerin ve teçhizatın hareketini zorlaştıran bürokratik prosedürleri basitleştirmeleri çağrısında bulundu.

Kriz zamanlarında ülkelerin birbirlerinin askeri teçhizatlarını kullanmalarına da izin verilmesi gerektiğini belirten Sollfrank “Savaş ile 10 ya da 5 yıl önceki operasyonları karşılaştırırsak, arka bölgelerde de çetin bir mücadelenin yaşanacağını kabul etmemiz gerektiğini anlarız. Saldırganın tüm silah hattını kullanacağını varsaymalıyız. Arkadakiler de dahil olmak üzere iletişim hatlarını yok etmek için kinetik ve kinetik olmayan kuvvetler kullanılıyor” diye vurguluyor.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

İttifak ülkeleri liderlerinin savunmalarını güçlendirmek için sınırlı zamanları bulunuyor. Temmuz ayında Washington’da yapılacak zirve öncesinde, askeri konvoyların NATO ülkeleri topraklarında serbestçe hareket etmesine olanak sağlayacak “askeri Şengen” sisteminin uygulamaya konması konusunda anlaşmaya varmayı umuyorlar.

Rusya ile NATO arasındaki savaş

Son zamanlarda Bild, Rusya ile İttifak üyesi ülkeler arasında olası bir savaşın duyurusunu yaptı.

Polonya Dışişleri Bakanı Radosław Sikorski de NATO üyesi ülkelerin olası bir Rus işgaline karşı hazırlıklı olmaları gerektiğini vurguladı.

Washington Post, Kremlin’in Çin ve Küresel Güney ülkeleriyle daha yakın ekonomik ve diplomatik bağlar kurarak Batı’ya başarılı bir şekilde karşı koyabileceği konusunda iyimserlik ve güven dolu olduğu konusunda uyarıyor.

Aynı zamanda The Telegraph, Rusların önümüzdeki üç yıl içinde savunma sanayini harekete geçirmekten bahsettiklerini, yani en az üç ila dört yıl boyunca savaş sürdürmeyi hedeflediklerini kaydetti. Belirtildiği gibi, Batı harekete geçmezse Ukrayna savaşı kaybetme riskiyle karşı karşıya kalacak ve bu durumda Rus birliklerinin harekete geçeceğine dair endişe verici sinyaller var.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com