İngiltere Savunma Bakanı, uzun menzilli Storm Shadow füzelerinin Ukrayna’ya devredildiğini doğruladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
İngiltere Savunma Bakanı, uzun menzilli Storm Shadow füzelerinin Ukrayna'ya devredildiğini doğruladı

İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, uzun menzilli Storm Shadow füzelerinin Ukrayna’ya devriyle ilgili bilgileri doğruladı.

The Guardian’ın haberine göre Bakan, Avam Kamarası’nda “Bugün İngiltere’nin Storm Shadow füzelerini Ukrayna’ya devrettiğini doğrulayabilirim” dedi.

Bu silah sistemlerini göndermenin Ukrayna’ya “Rusya’nın devam eden vahşetinden, özellikle de uluslararası hukuka aykırı olarak Ukrayna sivil altyapısına yönelik kasıtlı saldırılardan korunmak için en iyi şansı” verdiğini vurguladı.

“Ukrayna’nın buna karşı kendini savunma hakkı var” diyen Wallace “Rusya sivilleri öldürürken seyirci kalmayacağız. Rusya, bu tür sistemlerin Ukrayna’ya sağlanmasına yalnızca kendi eylemlerinin yol açtığını kabul etmelidir” şeklinde vurguladı.

CNN daha önce kararı birkaç üst düzey Batılı yetkiliye atıfta bulunarak bildirmişti. Rapora göre İngiltere, Ukrayna hükümetinden bu füzelerin Rusya topraklarında değil, yalnızca Ukrayna topraklarında kullanılacağına dair güvence aldı.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com