Zelenskiy, Rusya ile müzakere çağrılarına karşı: Ukrayna’ya baskı yapmayın!

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Zelenskiy: İşgal altındaki topraklarda Rus askeri seferberliği halka karşı işlenen bir suçtur

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya ile müzakere çağrılarıyla Ukrayna’ya baskı yapılmaması çağrısında bulundu.

Zelenskiy, Eurovision News için bir BBC muhabiriyle yaptığı röportajda “Barış planı formatının Ukrayna tarafından önerilmesinin kesinlikle adil olduğuna inanıyorum, çünkü savaş burada, bizimle. Dünyada hiçbir ülkenin buna hakkı olmadığına inanıyorum… Güçlerini tavsiye vermek için değil, Ukrayna’ya yardım için birleştirmeliler.

Ve Ukrayna’yı bazı değerlerinden ve çıkarlarından geri çekilmeye zorlayamazsınız. Ukrayna’yı topraklarından vazgeçmeye zorlayamazsınız. O zaman neden dünyadaki hiçbir ülke Putin’e toprak vermiyor, çünkü gerçekten bütün bunların bitmesini mi istiyor? Bence bu mantıksız süreç” diye konuştu.

Zelenskiy, bazı ülkelerin girişimleri hakkında da, “artık bütün devletler barışa bakış açılarını ortaya koyacaklar. Çin’in girişimlerini gördük, Latin Amerika’nın girişimlerini göreceğiz, başka devletlerin girişimlerini de göreceğiz, Avrupa kıtasından birinin de çıkması mümkün. Muhtemelen Doğu ülkelerinden, Arap devletlerinden bazı sinyaller görüyoruz” diye ekleyerek “Vizyon bir vizyon olarak kalmalı. Vizyon bir baskı olamaz ve bu önemli. Bu nedenle, inisiyatiflerini öneren herkes, bu inisiyatiflerin planımız formatında çalışılabileceğine inanıyorum. Bence adil olan kesinlikle budur.” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com